Presedintele Chinei pledeaza pentru o reforma a Partidului Popular Chinez, despre care spune ca "nu se mai ridica la nivelul asteptarilor cetatenilor", transmite BBC. Intr-un discurs tinut la deschiderea celui de-al saptesprezecelea Congres al celui
Presedintele Chinei pledeaza pentru o reforma a Partidului Popular Chinez, despre care spune ca "nu se mai ridica la nivelul asteptarilor cetatenilor", transmite BBC. Intr-un discurs tinut la deschiderea celui de-al saptesprezecelea Congres al celui mai mare partid din lume, Hun Jintao a criticat "o anumita parte" a oficialilor de la Beijing, ca­racterizandu-i drept "extravaganti, risipi­tori si corupti". El a spus ca pe parcursul celor sapte zile de Congres trebuie gasite urgent solutii si trebuie decise politici noi pentru ur­matorii ani. Acestea trebuie sa vizeze in­deo­sebi sectoarele unde poporul chinez se confrunta cu cele mai mari dificultati: piata locurilor de munca, educatia, protectia so­ciala, locuintele. Cei mai criticati au fost oficialii din partid, care s-au aratat foarte pre­ocu­pati sa rezolve aceste probleme in interes propriu, mai noteaza BBC.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.