Cazul operelor lui Dali furate de catre trei ieseni a luat o noua turnura. Adusi la spovedanie in fata judecatorilor, suspectii au lasat de inteles ca, inainte de a fi saltati de anchetatori, nu ar fi stiut care e valoarea celor 12 opere de arta pe c
Cazul operelor lui Dali furate de catre trei ieseni a luat o noua turnura. Adusi la spovedanie in fata judecatorilor, suspectii au lasat de inteles ca, inainte de a fi saltati de anchetatori, nu ar fi stiut care e valoarea celor 12 opere de arta pe care au incercat sa le vanda in Iasi. Unul dintre tineri a marturisit ca bunurile provin din casa unei familii de spanioli din insula Las Palmas, acolo unde a si muncit pentru o perioada de timp. Pentru ca nu ar fi fost platit pentru prestatia sa, tanarul ar fi luat mai multe bunuri pe care le-a gasit prin casa si a plecat spre Romania. Bunurile ar fi fost tinute in casa unuia din cei trei pana in urma cu aproape trei saptamani, atunci cand tinerii au si fost arestati, in urma unui flagrant. >n urma cu cateva zile, cei trei au fost adusi in instanta, acolo unde judecatorii au reconfirmat mandatele de arestare emise pe numele iesenilor. Avocatii acestora au sustinut ca probele la dosar sunt extrem de subtiri, cu atat mai mult cu cat o parte din statuete figureaza pe listele Interpolului ca fiind furate inca din 1978. Cert este ca, in prezent, anchetatorii asteapta rezultatele expertizelor facute de specialisti in cazul celor 12 opere de arta. Astfel se va afla daca sunt adevarate si cat valoreaza pe piata.
Cei patru ieseni au intrat in atentia autoritatilor la inceputul anului, atunci cand s-a aflat prima oara ca detin mai multe opere de arta care figurau pe listele Interpolului. >n urma cu aproximativ o saptamana, doi dintre cei vizati au cazut in plasa unui flagrant, atunci cand incercau sa comercializeze operele de arta contra sumei de 100 mii de euro. Trei dintre suspecti se afla in arest preventiv.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.