Bursa de Valori din Varsovia si Morgan Stanley au platit 1.600 lei pe actiune in cadrul majorarii capitalului Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu, pret care da bursei din Sibiu o valoare de piata de 51,8 milioane lei (15,52 milioane euro),
Bursa de Valori din Varsovia si Morgan Stanley au platit 1.600 lei pe actiune in cadrul majorarii capitalului Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu, pret care da bursei din Sibiu o valoare de piata de 51,8 milioane lei (15,52 milioane euro), a declarat vineri Teodor Ancuta, directorul BMFMS, citat de NewsIn.
"Valoarea de piata calculata la pretul de subscriere de 1.600 lei pe actiune este mare, cred ca Bursa din Sibiu valoreaza cam 10 milioane de euro. Dar am vrut sa fim alaturi de institutii serioase. Cine vrea sa vina alaturi de noi a platit mai mult la inceput, dar apoi va avea si castiguri, iar la urmatoarea majorare de capital va putea subscrie la preturi mai mici", a mai spus Ancuta.
Institutia asteapta ca arbitrul pietei sa aprobe capitalizarea rezervelor constituite in anii precedenti pentru a finaliza majorarea capitalului.
Actionarii Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu au aprobat reducerea la jumatate a comisioanelor de tranzactionare pentru 12 instrumente derivate, de la 1 leu la 50 de bani, a spus Teodor Ancuta, pentru sursa citata.
Comisioanele reduse vor fi aplicate dupa publicarea deciziei in Monitorul Oficial.
Acestea vor fi practicate pentru derivativele construite pe activele suport ale actiunilor BRD SocGen, Compa, Impact, Oltchim, Antibiotice, Biofarm, Turbomecanica, Azomures si Banca Comerciala Carpatica. La acestea se adauga derivativele SIBEX9 si SIBEX18 si intrumentele derivate pe aur.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.