Conducerea social-democrata si-a lansat oferta politica pentru europarlamentare la Romexpo. Trista oferta, trista atmosfera, trista si asistenta. Extrem de redusa de altfel, 30 de persoane dupa unele aprecieri mai rautacioase, 50, sustin mai generos
Conducerea social-democrata si-a lansat oferta politica pentru europarlamentare la Romexpo. Trista oferta, trista atmosfera, trista si asistenta. Extrem de redusa de altfel, 30 de persoane dupa unele aprecieri mai rautacioase, 50, sustin mai generos altii. Au lipsit si baloanele si mai toate accesoriile electorale, un semn clar al unei intelepte strategiii de austeritate. A fost in schimb discursul lui Geoana. Naucitor! Incendiar! Plin de verva. Si de amintiri pilduitoare din copilarie. Si de carnatii Aliantei. De bancomate, despre care am aflat ca ar reprezenta UE, in varianta Geoana. In cea prezidentiala, UE e un restaurant de cinci stele. Gusturile insa difera, depinde de abordare. Geoana ne-a luminat si asupra locului nostru geostrategic. Este in Europa fara drept de dubiu, pardon in "bancomat", de unde avem obligatia morala sa ne luam si banii. Ca doar de asta am aderat, ne-a spus noua liderul Geoana. Si tot el ne-a informat ca in "bancomatul UE" se face un alt fel de politica, in care primordiale sunt "respectul pentru votul cetateanului si apararea crezului politic" si ne-a recomadat sa luam seama. Autocritica oare? Traian Basescu ce zice de asta??? Si a mai spus domnul Geoana multe, numai ca nu prea era pe acolo, prin sala, cine sa-l asculte. A mai cerut Guvernului sa plece si a promis o campanie frumoasa, luminoasa, plina de dezbateri intru propasirea neamului. "O amenintare" cu care ne-am obisnuit deja! Apoi a vorbit Titus. Si cam atat. S-au impartit hartii, nu multe si alb-negru, ca-i austeritate, cu poze si informatii generale. Atata si la revedere, asta fuse lansarea de campanie austera. Dar gura targului multe vorbeste. Cum ca austeritatea este, dar nu e pentru toata lumea. Ca filialele vor trebui sa se autofinanteze, dar ca la centru, liderul face campanie cu... elicopterul. Poate ca, macar asa, presedintele PSD va reusi, intr-un final, sa fie si la inaltime.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.