"Cand am terminat cu sportul nici nu stiam care este patrunjelul, dar nu pot sa spun ca regret... Sportul mi-a adus cele mai mari satisfactii", ne-a marturisit fosta campioana mondiala la saritura in lungime. Marieta Ilcu implineste astazi 45 de ani.
"Cand am terminat cu sportul nici nu stiam care este patrunjelul, dar nu pot sa spun ca regret... Sportul mi-a adus cele mai mari satisfactii", ne-a marturisit fosta campioana mondiala la saritura in lungime. Marieta Ilcu implineste astazi 45 de ani. "La 45 de ani pe care ii implinesc astazi mi se pare ca vremea a trecut foarte repede. Sunt 21 de ani de sport de performanta, iar ceilalti i-am completat cu scoala, scoala si iar scoala. Sunt un om implinit din punct de vedere profesional. Poate ca implinirea nu este suta la suta, dat fiind faptul ca sportul de performanta a reprezentat pentru mine un sacrificiu aproape total, in detrimentul vietii personale. Realizarile cele mai mari raman pe linie sportiva. Acum fac o activitate care imi place foarte mult, desi am trecut din aria performantei in aria administratiei publice. Este un lucru care imi place foarte mult, il fac cu multa meticulozitate si profesionalism. Cred ca asta mi-a ramas de la sport. Sportul este activitatea in care ma regasesc si care ma oglindeste. Sigur ca si celelalte domenii ma atrag, discut cu foarte mare placere, dar sportul este aria in care ma invart. In sport, dar si in viata, principiul meu este numai pe locul unu si niciodata de locul doi. Daca asa am fost educata de mica, nu suport nici pe strada sa fiu a doua. Pentru sport am sacrificat tot. Am facut sport pana la aproape 34 de ani, m-am casatorit la 37 de ani si de aceea nu am copii. Satisfactiile materiale nu au venit deloc repede. Acum ma straduiesc foarte tare sa-mi rea­lizez cat de cat un confort. Poate ar fi trebuit la varsta asta sa le am deja... Inca muncesc pe branci ca sa-mi realizez ceva, desi mi-am sacrificat viata si tineretea pentru sport. Sunt campioana mondiala la saritura in lungime. Am sarit 7,08 in 1992 la CM de la Toronto. Am un palmares de zece medalii. Sunt mandra ca am fost selectionata la vremea aceea in echipa Europei. Am participat la Cupa Mondiala si am reprezentat Europa. Am si un record national la 100 de metri, pe care l-am detinut zece ani pana l-a batut Ionela Tarlea. Mi-am dorit foarte mult o medalie la Jocurile Olimpice, insa, din pacate, in anii in care am facut eu sport de perfomanta Romania era invatata cu performante foarte mari. Pentru ei, 6,50, cat saream eu atunci, nu reprezenta mare lucru. Vreau sa multumesc Jurnalului National, pentru ca si-a adus aminte de mine. Imi doresc foarte mult ca Romania sa obtina rezultate foarte bune la Olimpiada de la Beijing si nu numai. Imi doresc ca in sport sa lucreze oameni profesionisti si sa nu se integreze cei care nu fac treaba. Trebuie neaparat ca oamenii sa fie specialisti, ca lucrurile sa se miste spre bine."   Parere de rau "Mi-am dorit foarte mult o medalie la Jocurile Olimpice, insa, din pacate, in anii in care am facut eu sportde perfomanta Romania era invatata cu performante foarte mari. Pentru ei, 6,50, cat saream eu atunci, nu reprezenta mare lucru" Marieta Ilcu,director executiv al directiei pentru sport Hunedoara


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.