740 milioane de euro. Atat pierde Romania anul acesta pentru ca a trimis cu intarziere Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) Comisiei Europene. Banii urmau sa ajunga la primarii pentru dezvoltarea satelor, construirea de noi drumuri, retele
740 milioane de euro. Atat pierde Romania anul acesta pentru ca a trimis cu intarziere Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) Comisiei Europene. Banii urmau sa ajunga la primarii pentru dezvoltarea satelor, construirea de noi drumuri, retele de apa si gaze.

Decebal Traian Renes, fostul ministru al agriculturii, promitea in iulie ca proiectele vor putea fi depuse 'chiar de astazi>>, iar contractele de finantare se vor semna dupa aprobarea programului de catre CE. Intre timp insa, Ministerul Agriculturii s-a razgandit. Proiectele vor fi primite doar dupa aprobarea de catre Comisia Europeana, adica cel mai probabil la inceputul anului viitor.

“Cel mai devreme in martie vor fi depuse aceste proiecte de finantare, pentru ca ministerul a intarziat nepermis de mult trimiterea planului spre avizare. Banii se vor raporta pe anul viitor, dar ne va fi foarte greu sa accesam fonduri duble, mai ales ca anul acesta nu am luat nici un euro din toti acesti bani”, ne-a declarat Ilie Sarbu, ministru al agriculturii in perioada 2000-2004. “Practic, la acest moment, noi doar cotizam la UE. Dam 1,2 milioane de euro pe an si nu luam nici un ban”, a mai spus Sarbu.
„Este riscant sa primim proiecte, in contexul in care masurile din PNDR se negociaza inca la Bruxelles.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.