Premierul Calin Popescu Tariceanu continua sa nege informatiile potrivit carora pregateste schimbarea unor ministri din actualul Cabinet. "Remanierea o decide premierul, iar eu nu consider in acest moment ca trebuie facuta", a afirmat seful Executivu
Premierul Calin Popescu Tariceanu continua sa nege informatiile potrivit carora pregateste schimbarea unor ministri din actualul Cabinet. "Remanierea o decide premierul, iar eu nu consider in acest moment ca trebuie facuta", a afirmat seful Executivului, sambata, la Iasi. Voci din PNL si UDMR dau insa ca sigura o astfel de masura, dar dupa alegerile pentru Parlamentul European.Frunda spune ca PD si PSD ar putea intra la guvernareSenatorul UDMR Gyorgy Frunda a confirmat ca dupa scrutinul din 25 noiembrie va fi facuta o remaniere guvernamentala. "Dupa alegerile pentru PE e posibila remanierea, chiar cu acceptarea membrilor altor partide. Şi PSD, si PD sunt solutii viabile", a sustinut Frunda, sambata, la Targu Mures.
In replica, vicepresedintele liberal Ludovic Orban a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca senatorul Frunda a emis o „opinie personala”, iar acest subiect nu s-a discutat la nivelul Executivului.
„Va spun sincer, nu stiu la ce se refera domnul Frunda cand vorbeste de intrarea PSD si PD la guvernare. Cu siguranta insa o asemenea discutie nu a avut loc in Guvern si nici la nivelul conducerii celor doua partide, PNL si UDMR”, a spus Orban.
De asemenea, el a sustinut ca „atitudinea” PNL in perioada imediat urmatoare va fi indicata de rezultatul pe care liberalii il vor obtine la alegerile pentru Parlamentul European.
Principalul argument invocat de Orban impotriva unei remanieri este acela ca in momentul de fata nu se poate face o evaluare obiectiva a performantelor ministrilor. In opinia sa, un ministru trebuie lasat cel putin sase luni pentru a demonstra daca este sau nu capabil sa-si indeplineasca obiectivele.
Ultimele schimbari la nivelul Executivului au fost facute la sfarsitul lunii martie, prin demiterea ministrilor PD. Un calcul simplu arata ca actualii ministri au implinit deja sase luni de mandat, fapt ce contrazice argumentele lui Orban.
Ministrul Transporturilor a mai spus ca in momentul de fata exista o presiune foarte mare asupra PNL si de aceea declaratiile privind remanierea Guvernului sunt "o scapare" a colegilor sai.
Alti lideri PNL spun insa ca schimbarea unora dintre ministri ar fi "utila", in principal pentru a reface imaginea Cabinetului Tariceanu, sifonata de scandalul de coruptie in care a fost implicat fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes.
"Ar fi utila o remaniere, care sa vizeze mai multe aspecte, primul si cel mai important fiind anularea efectelor negative aparute ca urmare a atragerii unor ministri sub incidenta legii penale. O alta componenta a remanierii ar putea viza eventualele persoane despre care premierul ar aprecia ca nu au dat satisfactie deplina din punct de vedere profesional", a declarat senatorul Radu Stroe. "Guvernul trebuie si poate sa ramana in fruntea tarii, dar, dupa opinia mea - si asta este o discutie pe care o vom purta cat de curand in partid -, cred ca trebuie sa discutam serios, inclusiv despre remaniere", a declarat Crin Antonescu.
La randul sau, Norica Nicolai a spus ca remanierea trebuie facuta cat mai repede, dar ca este necesara si o regandire a activitatii Guvernului.
Printre posibilii ministri remaniati se numara Paul Pacuraru, Tudor Chiuariu, Eugen Nicolaescu, Cristian Adomnitei, Cristian David si Mihai Voicu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.