Trei delegatii de oficiali romani care se indreptau catre Republica Moldova, pentru a participa la sarbatorile orasului Chisinau, au fost oprite vineri seara in Vama Leuseni si intoarse din drum. Prima delegatie care a trecut prin Vama Albita a fost
Trei delegatii de oficiali romani care se indreptau catre Republica Moldova, pentru a participa la sarbatorile orasului Chisinau, au fost oprite vineri seara in Vama Leuseni si intoarse din drum. Prima delegatie care a trecut prin Vama Albita a fost cea de la Bacau, condusa de viceprimarul Constantin Scripat si a fost oprita in Vama Leuseni, fara nicio explicatie. Oficialii bacaoani au declarat ca nu li s-a adus niciun argument pentru interdictia primita la granita si au fost sfatuiti sa se intoarca in Romania pentru ca oricum nu vor ajunge la Chisinau. Spre seara, au trecut prin Vama Albita si apoi la Leuseni, inca doua delegatii, din Targul Mures si Navodari, care au fost tratate la fel, de catre vamesii basarabeni. Seful delegatiei din Navodari, Adrian Crisan a declarat ca dupa ce au fost verificate documentele li s-a solicitat invitatia in original. „Noi am primit invitatia prin fax, practic nu aveam originalul. Oricum a fost o prostie, au cautat un pretext, deoarece, in Moldova nu ai nevoie de invitatie oficiala pentru a trece granita. Pasaportul si toate actele legale trebuie s a fie in regula, nu invitatiile. Ne-am simtit umiliti si batjocoriti de vamesii moldoveni. Am vrut sa trecem prin alt punct dar ne-am dat seama ca nu avea rost sa incercam, deoarece, ne-au spus ca nicio delegatie din Romania nu va trece in Republica Moldova pentru a participa la hramul orasului Chisinau”, a declarat pentru NewsIn, seful delegatiei din Navodari, Adrian Crisan.

Informatie sau noroc? Basescu a renuntat cu o zi in urma sa mearga la Chisinau
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al politiei de Frontiera Vaslui, comisar Mihai Amuraritei, a precizat ca delegatiile aveau toate actele in regula pentru a iesi din tara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.