Municipalitatea “se arunca” la investitii de miliarde de euro, bani care vor asigura construirea unei noi linii de metrou intre Piata Victoriei si Aeroportul International Henri Coanda (AIHC).

Un proiect important pentru bucurestenii care circula cu transportul in comun - linia de metrou dintre Piata Victoriei 3 si AIHC - si-a gasit finantatorii. Consilierii municipali au aprobat ieri construirea noii linii, formata din 19 statii, pe o lungime de 15,3 kilometri. Vechiul proiect al primariei prevedea construirea a 14 statii. Investitia, cu o valoare totala de 1,25 miliarde de euro, se va derula pe o perioada de sapte ani. Banii vor fi asigurati din bugetul municipalitatii, dar si din credite externe garantate de statul roman, potrivit actului normativ. Metrorex nu va contribui financiar la realizarea proiectului.

De la Piata Victoriei 3 spre aeroport
Problema cea mai mare a traseului a reprezentat-o alegerea statiei care va lega linia la reteaua existenta. In calcul s-au luat patru posibilitati: de la statia 1 Mai, care este cea mai facila legatura cu Gara de Nord, de la Gara de Nor d sau statiile Aurel Vlaicu si Piata Victoriei. Varianta “castigatoare” va porni de la Piata Victoriei 3, statie de capat si, in acelasi timp, de corespondenta cu statiile de metrou existente: Victoriei 1 si 2.