Primaria Sectorului 3 monteaza in aceasta perioada alte 14 camere video in intersectiile mari ale acestei zone a Capitalei. Potrivit Rompres, dintre acestea, sapte sunt amplasate in intersectii si sapte pe terasele unor blocuri.

Camerele p
Primaria Sectorului 3 monteaza in aceasta perioada alte 14 camere video in intersectiile mari ale acestei zone a Capitalei. Potrivit Rompres, dintre acestea, sapte sunt amplasate in intersectii si sapte pe terasele unor blocuri.

Camerele pentru monitorizarea video vor fi montate pe str. Liviu Rebreanu bl. 49;
str. Baba Novac-Campia Libertatii, str. Baba Novac al. IOR, bd. Chisinau-bd. Basarabia, bd. Basarabia-bd. Nicolae Grigorescu, bd. Nicolae Grigorescu-str. Constantin Brancusi; str. Constantin Brancusi bl. D1; str. Liviu Rebreanu bl. N4; str. Liviu Rebreanu bl. N21; str. Liviu Rebreanu bl. B1; str. Liviu Rebreanu-bd. Nicolae Grigorescu; bd. Nicolae Grigorescu-str. Postavarului, bd. Nicolae Grigorescu bl. E1; str. Rotunda bl. Y1A.

Inca din martie a.c., intersectiile din sectorul 3 sunt monitorizate permanent cu 16 camere video. Noua dintre ele sunt amplasate pe terasele unor blocuri, sapte pe stalpi, iar o camera video se afla in incinta Pietei Salajan. Pentru toate locatiile exista acorduri scrise ale asociatiilor de proprietari sau ale institutiilor in cauza.

Scopul principal al sistemului de monitorizare video priveste imbunatatirea conditiilor de asigurare a ordinii si linistii publice, realizarea unui trafic rutier civilizat si fluidizarea circulatiei auto, monitorizarea unor aspecte legate de comertul stradal sau in pietele din sectorul 3, pentru combaterea speculei si sanctionarea celor care depoziteaza gunoi pe strada, in spatiul public comunitar, precum si a celor care arunca deseuri la intamplare.

Sistemul de monitorizare aduna toate fluxurile video de la camerele de supraveghere la un dispecerat operational non-stop, coordonat de Politia Comunitara a Sectorului 3. Camerele de luat vederi sunt profesionale, digitale, cu performante de exceptie, de cea mai noua generatie, si sunt special proiectate pentru acest tip de monitorizare a unor arii extinse, municipale sau chiar regionale.

Camerele comunica, in principal, prin tehnologii performante wireless (radio), iar fluxurile video din locatiile standard sunt centralizate in unele noduri mai importante, conectate direct prin Fibra Optica la dispeceratul de monitorizare, aflat in sediul central al Primariei Sectorului 3. Puterea de emisie la antena este conforma normelor Uniunii Europene ETSI (prin comparatie, de aproximativ 1.000 de ori mai mica decat in cazul antenelor de telefonie mobila).
Iata locatiile primelor 17 camere montate in sectorul 3:
1. B-dul Camil Ressu nr.1
2. Str. Dristorului nr.114
3. B-dul Camil Ressu nr.27
4. B-dul Camil Ressu nr.56
5. B-dul Camil Ressu nr.57A
6. B-dul Theodor Pallady nr.18
7. Sos. Mihai Bravu nr.304-306
8. B-dul Camil Ressu nr.55
9. B-dul Camil Ressu nr.35
10. Piata Leontin Salajan
11. Intersectie B-dul Theodor Pallady -Bd.1 Decembrie
12. Intersectie B-d.Camil Ressu - Bd.N.Grigorescu
13. Intersectie B-d.Camil Ressu - Str.Fizicienilor
14. Intersectie B-d.Camil Ressu - Str.Liviu Rebreanu
15. Intersectie B-d.Camil Ressu - Str.Dristorului
16. Intersectie B-d.Camil Ressu - Sos. Mihai Bravu
17. Intersectie Sos. Mihai Bravu - Bd. Baba Novac-Str.Dristorului


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.