Vaticanul a suspendat un inalt prelat din Cetatea Sfanta, dupa ce acesta a recunoscut in cadrul unui interviu televizat ca a intretinut relatii homosexuale, informeaza Reuters, preluat de Rompres.   Un purtator de cuvant al Vaticanul

Vaticanul a suspendat un inalt prelat din Cetatea Sfanta, dupa ce acesta a recunoscut in cadrul unui interviu televizat ca a intretinut relatii homosexuale, informeaza Reuters, preluat de Rompres. Un purtator de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, a declarat sambata ca monseniorul, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a fost suspendat din functie, urmand sa fie supus unei anchete interne. Prelatul respectiv a fost identificat de superiorii sai dupa fotografiile de pe peretele biroului sau, caci in timpul interviului a aparut cu fata blurata si vocea distorsionata. Surse din mass-media l-au identificat ca fiind o figura importanta din cadrul Congregatiei pentru cler, un 'minister' al Cetatii Sfinte care se ocupa de problemele celor circa 400.000 de preoti catolici din intreaga lume, adaugand ca acesta aparea frecvent la postul de televiziune al Vaticanului. Lombardi a adaugat ca Vaticanul “a fost nevoit sa intervina decisiv si dur fata de un caz de comportament necorespunzator datoriei de preot si misiunii Cetatii Sfinte”. Ulterior, sambata la pranz, site-ul internet Petrus, care difuzeaza informatii legate de pontificatul Papei Benedict al XVI-lea, a dezvaluit numele prelatului in persoana monseniorului Tommaso Stenico - de altfel unul din fostii sai colaboratori -, iar dupa-amiaza a publicat o scrisoare in care Stenico afirma ca, de fapt, nu este homosexual, dar a actionat astfel pentru a-i demasca pe cei care chiar sunt. “Am declarat ca sunt homosexual pentru a-i demasca pe aceia care chiar sunt'', sustine monseniorul Tommaso Stenico, subliniind ca nu a dorit decat sa ajute Biserica catolica, victima a unei campanii cu privire la homosexualitatea preotilor. Biserica Catolica nu considera tendintele homosexuale un pacat, dar condamna actele homosexuale si sustine ca preotii trebuie sa fie credinciosi juramantului de a ramane celibatari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.