Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely a declarat ieri la Alba Iulia ca la sfarsitul anului 2008 va lua in discutie, pe baza unor date statistice mai ample, o redistribuire pe regiuni si pe axe de finantare a sumelor
Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely a declarat ieri la Alba Iulia ca la sfarsitul anului 2008 va lua in discutie, pe baza unor date statistice mai ample, o redistribuire pe regiuni si pe axe de finantare a sumelor de bani alocate acestora.
Declaratia lui Borbely a fost facuta in contextul lansarii in Regiunea Centru, cu sediul la Alba Iulia, a Programului Operational Regional- POR prin care finanteaza proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale tarii pe sase axe prioritare de dezvoltare.
Ministrul a anuntat ca a dat deja dispozitie unui institut aflat in coordonarea ministerului sa realizeze o cuantificare mai larga a datelor demografice, economice si sociale ale regiunilor. "Suntem de acord sa discutam, anul viitor, pe baza acestor date si, daca este necesar, putem ca, din 2009, sa avem o reasezare si intre axe si intre regiuni, a acestor sume de bani, pe date si pe discutii corecte", a spus ministrul.
Acesta a adaugat ca in acest moment exista regiuni unde numarul de solicitari de finantare este mai mare decat fondurile si a dat exemplu chiar Regiunea 7 Centru din care fac parte Alba, Brasov, Sibiu, Mures, Harghita si Covasna. Aceasta regiune de dezvoltare va avea acces la 483 de milioane de euro, adica la 10,9% din fondurile alocate Romaniei, ceea ce a dus la o serie de nemultumiri.
Borbely a recunoscut ca "au fost discutii de ce si cum s-au impartit banii, de ce o regiune primeste mai mult si alta mai putin, de ce nu au fost cuantificate mai multe date."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.