Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la cooperarea dintre Statele Unite si Japonia in cadrul unui program de aparare antiracheta, relateaza agentia Kyodo, preluata de izvestia.ru. SE OPUN. Intrebat daca
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la cooperarea dintre Statele Unite si Japonia in cadrul unui program de aparare antiracheta, relateaza agentia Kyodo, preluata de izvestia.ru. SE OPUN. Intrebat daca respinge implicarea Japoniei in strategia americana de aparare, Lavrov a fost ferm: "Ne opunem construirii unor sisteme antiracheta al caror scop este sa asigure superioritatea militara". Ministrul a apreciat de asemenea ca legaturile consolidate intre Japonia, Australia si Statele Unite, in domeniul apararii, vor avea rezultate negative. Japonia afirma ca este implicata in program pentru a contracara eventuale amenintari cu racheta din partea Coreei de Nord, insa Lavrov a declarat ca o solutie mai eficienta ar trebui gasita prin diplomatie. Potrivit sursei citate, Lavrov urmeaza sa efectueze o vizita in Japonia la sfarsitul acestei luni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.