Rasturnare de situatie in cazul celor patru copii romi originari din Romania, morti intr-un incendiu la Livorno, in luna august a.c. Anchetatorii au aflat ca cei patru nu au fost victimele atacurilor unor extremisti rasisti, asa cum s-a vehiculat la
Rasturnare de situatie in cazul celor patru copii romi originari din Romania, morti intr-un incendiu la Livorno, in luna august a.c. Anchetatorii au aflat ca cei patru nu au fost victimele atacurilor unor extremisti rasisti, asa cum s-a vehiculat la inceputul anchetei. Cauza incendiului, o lumanare uitata aprinsa.
Luati la intrebari de politisti, parintii micutilor au recunoscut ca au mintit in primele declaratii date in fata anchetatorilor. In realitate, incendiul a fost provocat de o lumanare uitata aprinsa. Romii au marturisit ca au mintit ca tabara le-a fost atacata de un grup de marocani sau albanezi, pentru ca le-a fost frica sa nu fie condamnati pentru moartea copiilor. Parintii celor patru minori, cu varste cuprinse intre doi si cinci ani, si-au revizuit declaratiile, povestind ca si-au lasat copiii sa doarma langa o lumanare aprinsa si ca au iesit sa conduca un prieten. Cand s-au intors, tabara era deja in flacari. Nici macar nu au incercat sa-si salveze copiii, spunand ca s-au speriat si au fugit. Ei au mai declarat ca, probabil, focul a izbucnit din cauza sobolanilor din tabara, care ar fi rasturnat lumanarea aprinsa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.