Chiar daca nu este decisiv pentru calificarea la turneul final al Euro 2008, meciul Romania - Olanda, care are loc in aceasta seara la Constanta, ne poate deschide larg portile calificarii sau le poate lasa doar intredeschise.

Calculele su
Chiar daca nu este decisiv pentru calificarea la turneul final al Euro 2008, meciul Romania - Olanda, care are loc in aceasta seara la Constanta, ne poate deschide larg portile calificarii sau le poate lasa doar intredeschise.

Calculele sunt destul de simple inaintea acestui meci, daca privim intregul program al grupei noastre si meciurile care au mai ramas: daca batem Olanda, suntem calificati in proportie de 99%, asta insemnand ca victoriile logice cu Luxemburg (deplasare) si Albania (acasa) pot fi "completate" chiar si cu un esec la Sofia, cu Bulgaria, noi fiind cei care ne calificam indiferent de alte rezultate. Situatia se complica in cazul egalului: asta inseamna ca daca restul rezultatelor sunt "normale" (adica noi invingem Luxemburg si Albania, iar Bulgaria castiga cu Albania si Slovenia, ambele in deplasare), nationala lui Chivu, Mutu&Co trebuie sa nu piarda partida cu vecinii nostri de peste Dunare, care va avea loc la Sofia si va deveni o adevarata finala a grupei. In sfarsit, lucrurile devin dramatice daca Olanda ne bate la Constanta, caz in care, respectand scenariul rezultatelor asteptate din celelalte meciuri, Romaniei nu ii mai este suficient nici macar egalul la Sofia, avand nevoie numai de victorie in Bulgaria pentru a ne califica la Euro 2008. Dar sa speram ca nu va fi cazul acestui al treilea scenariu!

Echipa prudenta
Nationala noastra va avea o alcatuire prudenta in jocul de azi, pe langa cei patru fundasi "de meserie" (Ogararu, Dorin Goian, Tamas si Rat), portarul Bogdan Lobont fiind protejat si de un zid de mijlocasi defensivi format din Paul Codrea, Cristi Chivu si Ovidiu Petre. Asta in timp ce ofensiva se va baza pe mijlocasul-extrema Nicolita, plus varfurile de lance Ciprian Marica si Adrian Mutu, fiind o solutie si eventuala intrare a lui Daniel Niculae in locul lui Marica. Din cate se pare, selectionerul Victor Piturca mizeaza pe o siguranta defensiva de invidiat si pe contre care sa valorifice explozia si forta celor trei atacanti trimisi pe teren.

Chivu mizeaza pe increderea
in propriile forte
Capitanul echipei Romaniei, Cristian Chivu, spune ca pe hartie Olanda este favorita meciului, dar tricolorii mizeaza pe increderea imensa pe care o au in fortele lor. "Este un meci important pentru noi, suntem pentru prima oara dupa sapte ani atat de aproape de calificarea la un turneu final. Toata lumea din Romania asteapta cu speranta acest meci. In fotbalul de azi nu mai exista favoriti si outsideri. Pe hartie, Olanda are o echipa mai buna, dar jucam acasa si, mai presus de toate, este increderea pe care o avem in propriile forte. stiu ca Van Persie si Sneijder sunt suspendati, este bine pentru noi, sunt bucuros ca nu joaca, puteau face diferenta. Eu unul sper sa fiu in forma cat mai buna, sa fiu pregatit in proportie cat mai mare dupa problemele medicale pe care le-am avut", a spus Chivu. Capitanul tricolorilor a afirmat ca echipa Romaniei a jucat foarte bine in aceste preliminarii, obtinand rezultate pe masura, pe care le vrea continuate si sambata. "Toti jucatorii sunt foarte increzatori in fortele lor. Daca invingem, 95 la suta suntem calificati", a comentat el.

URMEAZa
>> 17 octombrie:
Luxemburg - Romania, Albania - Bulgaria, Olanda - Slovenia

>> 17 noiembrie:
Bulgaria - Romania, Olanda - Luxemburg, Albania - Belarus

>> 21 noiembrie:
Romania - Albania, Slovenia - Bulgaria, Belarus - Olanda


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.