Secretarul general al organizatiei judetene a PD Constanta, Mihai Petru, sustine ca demisia ministrului Agriculturii Decebal Traian Remes este un gest normal, dat fiind scandalul de coruptie din ultima vreme. Totusi gestul acesta este tardiv, iar rep
Secretarul general al organizatiei judetene a PD Constanta, Mihai Petru, sustine ca demisia ministrului Agriculturii Decebal Traian Remes este un gest normal, dat fiind scandalul de coruptie din ultima vreme. Totusi gestul acesta este tardiv, iar reputatia politica este definitiv compromisa. "Ministrul Remes si-ar fi salvat ceva din onoare si reputatie daca demisiona la primele suspiciuni de coruptie."
Democratul constantean este de parere ca, in acest moment, tara noastra se confrunta cu doua mari probleme. In primul rand, aceea a imaginii si perceptiei Romaniei la acest capitol de coruptie in mediul international, dar si posibilitatea activarii clauzei de salvgardare pe capitolul agricultura intr-o luna de zile.
"Este mult mai important pentru Romania ca toate fortele politice, Guvernul si ministrul Agriculturii sa actioneze ca un tot unitar pentru ca pericolul este mult prea mare. Uniunea Europeana este mult prea intransigenta la acest capitol si nu accepta sub nicio forma intarzieri sau alte jocuri de copii, asa cum s-a petrecut pana acum."
Nu scandalul in sine afecteaza domeniul agriculturii, ci lipsa de performanta a ministerului, in special in domeniul Agentiei de Plati.
"Daca acest scandal ar fi intervenit intr-un minister performant, cu siguranta UE nu ne-ar fi transmis avertismentul pe care ni l-a transmis. Scandalul in sine creeaza o problema la nivelul perceptiei internationale in sensul ca, in Romania, un fost ministru si un actual ministru se intalnesc pe la bodega si poarta niste discutii cel putin suspecte."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.