>> Negocierile privind modificarea CCM de la Rafo Onesti s-au <ncheiat.

>> Sindicatul "Rafinorul" a obtinut un succes partial.

demarate <nca din primavara acestui an, negocierile privind modificarea Contractului Colectiv d
>> Negocierile privind modificarea CCM de la Rafo Onesti s-au <ncheiat.

>> Sindicatul "Rafinorul" a obtinut un succes partial.

demarate <nca din primavara acestui an, negocierile privind modificarea Contractului Colectiv de Munca (CCM) de la Rafo Onesti s-au <ncheiat <n urma cu cateva zile, cu un succes partial pentru Sindicatul "Rafinorul". Sindicalistii au reusit sa obtina o majorare cu cinci la suta a tuturor salariilor, acordarea de tichete de masa, <ncepand cu 1 octombrie, precum si posibilitatea unor noi negocieri a CCM, <n ianuarie 2008. Desi au mai obtinut ceva bani la salarii, sindicalistii nu sunt multumiti pe deplin. "Noi am dorit sa schimbam mai multe clauze din CCM, mai ales cele incluse la Articolul 99, cu referire directa la drepturile salariale, dar nu am reusit sa le negociem pe toate. Era necesara o majorare salariala substantiala, iar noi am obtinut doar cinci la suta. Insa este foarte important faptul ca avem posibilitatea sa reluam negocierile <n ianuarie, adica peste trei luni", ne-a declarat George Plaisanu, viceliderul Sindicatului Rafinorul. Dupa semnarea Actului aditional la Contractul Colectiv de Munca, noile clauze salariale vor fi aduse la cunostinta tuturor angajatilor. Liderii sindicali sustin ca nu sunt siguri de reactia pe care o vor avea rafinorii, pentru ca acestia si-au dorit venituri mult mai mari decat cele actuale.

sindicatul
Migratia specialistilor

Viceliderul sindicatului, George Plaisanu, si-a exprimat ingrijorarea privind perspectiva plecarii specialistilor de la rafinarie, din cauza salariilor sub asteptari. "Ne ingrijoreaza faptul ca specialistii nostri continua sa plece de la Rafo, tocmai din cauza nivelului scazut al salariilor. Poate reusim sa-i oprim pe unii, prin aceasta majorare a salariilor, dar <ncercam <n continuare sa-i lamurim si pe cei din conducerea societatii, ca nu putem sa ne pastram specialistii decat daca <i stimulam material", ne-a mai spus viceliderul sindical George Plaisanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.