>> Consilierii locali focsaneni au votat majorarea taxelor la utilizarea domeniului public in scopul pasunatului.

Focsanenii care isi duc animalele la pascut vor scoate din buzunare mai multi bani <ncepand cu data de 1 ianuarie 2008, in
>> Consilierii locali focsaneni au votat majorarea taxelor la utilizarea domeniului public in scopul pasunatului.

Focsanenii care isi duc animalele la pascut vor scoate din buzunare mai multi bani <ncepand cu data de 1 ianuarie 2008, intrucat alesii locali au votat majorarea taxelor la utilizarea domeniului public in acest scop. Taxa de pasunat variaza <n functie de speciile de animale si de varsta acestora. Astfel, daca anul acesta pentru bovine adulte se achita o taxa de 14 lei/ cap de animal, de la 1 ianuarie aceasta va fi de 16 lei. Pentru bovinele tineret se vor achita anual 10 lei/ cap de animal, cu 2 lei mai mult fata de acest an. si pentru ovinele si caprinele adulte va fi aceeasi taxa, <n timp ce pentru cele din categoria tineret focsanenii vor scoate din buzunare anual cate 6 lei/cap de animal. Pentru cabaline s-a stabilit o taxa de 13 lei/an. Taxa de gloaba nu va fi majorata, avand aceleasi valori ca <n acest an, si anume: 28 lei/ an/ cap de animal pentru bovine, 21 lei pentru cabaline, iar pentru ovine 14 lei. si taxa de utilizare a pasunii pe timpul extrapasunatului, <n perioada 1 noiembrie-30 aprilie, prin amplasarea de constructii provizorii va trece printr-o majorare, de la 195 lei/metru patrat/ luna la 200 lei/metru patrat/luna.

CUM
>> Taxe majoarte

Aceste taxe au fost stabilite de catre Serviciul comunitar pentru cadastru si agricultura din cadrul Primariei Focsani. Pentru persoanele care vor sa utilizeze spatiul verde <n alte scopuri, precum sa depoziteze materiale de constructie, Directia de dezvoltare servicii publice va majora taxa de la 5 la 10 lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.