Arheologii ieseni au facut o descoperire importanta. Lucrarile efectuate langa Teatrul National "V. Alecsandri" Iasi au scos la iveala o marturie de dupa moarte. Specialistii au descoperit osemintele a trei soldati romani despre care se crede ca au f
Arheologii ieseni au facut o descoperire importanta. Lucrarile efectuate langa Teatrul National "V. Alecsandri" Iasi au scos la iveala o marturie de dupa moarte. Specialistii au descoperit osemintele a trei soldati romani despre care se crede ca au fost asasinati de catre sovietici. Momentul s-ar fi petrecut <n anul 1944, imediat dupa arestarea Maresalului Ioan Antonescu. "Cele trei schelete erau legate cu franghii de sarma. Nu este exclus sa fie mai multe schelete. Cercetarile sunt <nca la <nceput, asa ca ne asteptam la surprize. Unul dintre schelete era cu fata <n jos, iar celelalte doua pe o parte. De aici se poate <ntelege ca cine i-a omorat fie era extrem de grabit, fie nu-i pasa", a declarat arheologul Bobi Apavaloaei. Alaturi de oseminte au fost descoperite si echipamentele soldatilor.
Specialistii exclud ipoteza unui jaf, <n conditiile <n care alaturi de schelete au fost descoperite monede si lucruri personale, fapt ce arata ca executia a fost facuta la repezeala. >nainte de a fi ucisi, soldatii romani au fost legati cu sarma la maini si picioare. >n prezent, arheologii au <nceput o serie de cercetari pentru a stabili si alte coordonate istorice ale zonei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.