Analistii afirma ca generatia anilor '60, in Statele Unite, a crescut in umbra razboiului din Vietnam, dar si intr-un mediu al experientelor comune. F. Scott Fitzgerald spune ca americanilor epocii le lipsea actul al doilea al vietii. Prin comparatie
Analistii afirma ca generatia anilor '60, in Statele Unite, a crescut in umbra razboiului din Vietnam, dar si intr-un mediu al experientelor comune. F. Scott Fitzgerald spune ca americanilor epocii le lipsea actul al doilea al vietii. Prin comparatie, lui Jim Morrison i-au lipsit primul si al treilea act, caci si-a negat copilaria (nu si-a iertat niciodata tatal ca a fost amiral), iar maturitatea i-a fost intrerupta la varsta de 27 de ani, in urma unei supradoze. "The Doors" este numele formatiei rock a lui Jim Morrison si totodata unul dintre cele mai bune filme biografice realizate vreodata. Alaturi de Pamela Courson, iubita lui Morrison timp de sase ani, artistul a explorat frontierele drogurilor, alcoolului, poeziei si muzicii, a sfidat legea si conformismul, a trait mereu pe marginea prapastiei, dar a lasat in urma o legenda si cantece minunate, care nici astazi, la un sfert de veac de la moartea autorului, nu si-a pierdut vigoarea si lirismul, agresivitatea si seductia. Filmul lui Oliver Stone recreeaza aceasta existenta, pe parcurs urmarind si raportul acestuia cu ceilalti membri ai trupei, relatiile cu femeile din viata lui, dar si controversatele sale arestari (in urma unui proces fiind condamnat la inchisoare, sentinta pe care nu a ispasit-o niciodata).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.