Penali. Brokerii care ofera bani sau informatii false privind pensiile risca inchisoarea Agentii de pensii private care va ofera altceva - bani, promisiuni false - decat informatii corecte risca sapte ani de puscarie. Legea va obliga si pe dumneavoa
Penali. Brokerii care ofera bani sau informatii false privind pensiile risca inchisoarea Agentii de pensii private care va ofera altceva - bani, promisiuni false - decat informatii corecte risca sapte ani de puscarie. Legea va obliga si pe dumneavoastra, ca participant, sa semnati adeziunea doar pentru un singur fond de pensii. Daca semnati pentru aderarea la multe fonduri, adeziunile vor fi anulate, iar dumneavoastra veti fi repartizati, absolut la intamplare, la unul dintre fondurile cu mai putini participanti si, eventual, mai putin profitabile. Important: chiar daca nu semnati adeziunea, nu dati codul numeric personal si numele dumneavoastra vreunui agent de marketing pentru pensii obligatorii. In caz contrar, datele dumneavoastra ar putea fi folosite fraudulos. Mita contra semnaturi In ultima vreme s-au descoperit mii de semnaturi duble sau chiar triple (la doua sau mai multe fonduri de pensii) ale acelorasi persoane. Mai mult, administratorii unor astfel de fonduri au declarat ca unii agenti ofera bani si promisiuni desarte privind obtinerea, dupa 30 de ani de cotizare, a unor pensii de mii de euro. Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile aduse in 2007, prevede inchisoare de la 3 la 7 ani pentru oferirea de informatii false privind pensiile obligatorii. Si totusi, unii agenti risca, deoarece primesc circa 20 de euro pentru fiecare semnatura, iar daca nu sunt prinsi, le da mana sa "lase" 10-20 de lei in buzunarul celui care semneaza adeziunea.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.