Mai mult de jumatate dintre cei 800 de detinuti ai Penitenciarului Vaslui se judeca intre ei in instanta, acuzandu-se de la furt pana la abuz de incredere. Aproape in fiecare zi, zeci de puscariasi sunt dusi in fata magistratilor de la Judecatoria s
Mai mult de jumatate dintre cei 800 de detinuti ai Penitenciarului Vaslui se judeca intre ei in instanta, acuzandu-se de la furt pana la abuz de incredere. Aproape in fiecare zi, zeci de puscariasi sunt dusi in fata magistratilor de la Judecatoria sau Tribunalul Vaslui ca sa-si faca dreptate pentru acte de violenta intre ei, furturi banale, cum ar fi cele de haine, sau pentru neachitarea in termen a unor imprumuturi, in special de tigari. Reprezentantii penitenciarului considera ca aceste procese sunt "fortate" de detinuti doar pentru a mai iesi pe portile unitatii, sub escorta, chiar si pentru cateva ore.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.