Actualul ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos, care va depune juramantul luni, la Cotroceni, a vorbit sambata, in cadrul emisiunii 3X3 de la Realitatea TV, despre actuala criza din agricultura, precum si despre posibilele urmari ale aplicari

Actualul ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos, care va depune juramantul luni, la Cotroceni, a vorbit sambata, in cadrul emisiunii 3X3 de la Realitatea TV, despre actuala criza din agricultura, precum si despre posibilele urmari ale aplicarii clauzei de salvgardare. "In situatia politica actuala si sub presiunile Uniunii Europene, problema cea mai vizibila in cazul Ministerului Agriculturii e legata de sistemul de plati", a afirmat Ciolos. El s-a aratat increzator atat in privinta viitorului situatiei din agricultura, cat si in propriile capacitati de a rezolva criza: "Am venit la Ministerul Agriculturii pentru ca e domeniul in care m-am pregatit si am considerat ca pot aduce o schimbare!" "Nu cred ca cineva si-a pus problema unui ministru de sacrificiu. Avem in fata o ramanere in urma, un subiect pe care l-am urmarit inca din 2005, insa a trebuit sa avem in vedere situatia de a deveni stat european din ianuarie 2007", a argumentat ministrul. Ministrul a mai spus ca semnaleaza o presiune foarte mare din cauza agentiilor de plati. "Pentru platile directe este cel mai dificil an. Trebuie sa dovedim ca acest sistem de plati functioneaza", a continuat el. Ciolos sustine ca s-a ajuns la acest sistem informatic de plati pentru a fi eliminata birocratia europeana. "Problema pe care va trebui sa ne-o punem pe viitor va fi cea a oganizarii de piata, pentru ca inca avem o comunicare pe filiera defectuoasa. Cred ca ne confruntam, in general, in administratie, cu probleme de anticipare!",a afirmat el. "Consecintele clauzei de salvgardare sunt foarte grave, si pornind de la aceasta idee, si declaratiile sunt in acelasi ton", a incheiat ministrul Dacian Ciolos.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.