Presedintele UDMR a bifat, si el, vizita la Autostrada Transilvania: Marko Bela a pasit pe pavajul kilometrului 33.

Liderul UDMR a mai fost prezent doar la inaugurarea lucrarilor la autostrada, in 2004. El s-a declarat multumit, dup
Presedintele UDMR a bifat, si el, vizita la Autostrada Transilvania: Marko Bela a pasit pe pavajul kilometrului 33.

Liderul UDMR a mai fost prezent doar la inaugurarea lucrarilor la autostrada, in 2004. El s-a declarat multumit, dupa vizita de vineri, de stadiul lucrarilor. "Au avansat foarte mult. Am inteles ca este posibil ca prima portiune sa fie gata in 2008", a precizat Marko Bela.

El a fost insotit de ministrul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice, Borbely Laszlo. Acesta a confirmat ca firma Bechtel, constructorul autostrazii, a consumat deja cele 123 de milioane de euro alocati pentru 2007 si mai poate primi inca 60 de milioane de euro pina la finele anului. "Pentru anul viitor este asigurat acel avans de aproximativ 130 de milioane de euro si, in functie de lucrari, vor fi accesate credite sau ne vom gindi la alte resurse financiare", a explicat ministrul.

"Sintem cu 20% peste planul de lucrari pentru acest an. Am inceput in vara lucrarile de pavare si in curind va incepe si asfaltarea. Provocarea va fi anul viitor, pentru ca bugetul pentru lucrari va creste de trei ori fata de cel din acest an. Ne vom apropia de cifra de 5.000 de angajati romani la anul si speram sa finalizam cam 40 de kilometri pe sectiunea 2B (Cimpia Turzii-Gilau)", a declarat reprezentantul companiei Bechtel, Bogdan Sgircitu.

Potrivit ministrului Borbely, se fac deja primii pasi pentru construirea autostrazii Tirgu-Mures - Iasi, un alt proiect de infrastructura. "Pina la sfirsitul anului 2008 vor fi terminate proiectele si pentru coridorul IV european, vor fi lansate procedurile de achizitie pentru executia lucrarilor, iar in 2009 vom incepe lucrarile si acolo", a precizat Tanczos Barna, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Potrivit acestuia, la sedinta comuna a celor doua guverne ale Romaniei si Ungariei, din luna noiembrie, se va discuta posibilitatea ca si Ungaria sa se ralieze strategiei de autostrazi pina la granita, precum cea a Romaniei, pentru a se asigura continuitatea inspre retelele de autostrazi din Europa. "Ungaria, in momentul de fata, are proiecte de dezvoltare de drumuri expres pina la granita", a explicat Tanczos.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.