Prin viitoarele sindicate ale romanilor din alte tari, acestia vor beneficia de asistenta juridica pentru respectarea drepturilor lor

Deputatul independent Mircia Giurgiu a declarat ieri la Cluj-Napoca ca intentioneaza sa demareze demersur
Prin viitoarele sindicate ale romanilor din alte tari, acestia vor beneficia de asistenta juridica pentru respectarea drepturilor lor

Deputatul independent Mircia Giurgiu a declarat ieri la Cluj-Napoca ca intentioneaza sa demareze demersurile necesare infiintarii unor organizatii sindicale, care sa ii reprezinte pe cetatenii romani care muncesc in alte tari europene. "In urma discutiilor pe care le-am avut cu foarte multi romani care lucreaza in strainatate, am aflat ca drepturile acestora nu sunt respectate", si-a motivat Giurgiu decizia. El a spus ca impreuna cu organizatii nonguvernamentale din Romania va propune si Blocului National Sindical sa se asocieze in acest proiect, pentru a crea forme de organizare sindicale in special in tarile din Europa in care in acest moment rezideaza un numar mare de romani, cum sunt Franta, Italia, Spania, Portugalia, Germania si Austria. "Romanii s-au saturat sa fie tratati ca niste cetateni de rangul doi, ei sunt cetateni europeni, iar in acest fel, noi speram sa ii invatam si sa-i ajutam sa isi cunoasca drepturile si sa lupte pentru respectarea lor, chiar si in alta tara europeana", a spus Giurgiu. El a explicat ca viitoarele sindicate ale romanilor din strainatate le vor oferi acestora consultanta juridica, asigurata de avocati romani. Cel mai flagrant abuz sesizat de romanii care lucreaza in diferite tari din Europa se refera la nivelul diferit de salarizare a muncii pe care o presteaza.
Potrivit statutului Romaniei de membru al UE, cetatenii romani sunt inclusi in reteaua europeana de forta de munca, iar atata timp cat lucreaza in baza unor contracte legale, in alte tari membre, ei au aceleasi drepturi ca orice alti europeni.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.