In Slovacia autoritatile au dispus retragerea imediata din magazine a bicicletelor pentru copii marca "Funny 12", tara de origine necunoscuta, precum si informarea consumatorilor asupra riscurilor, deoarece s-a constatat ca produsele puteau fi foarte
In Slovacia autoritatile au dispus retragerea imediata din magazine a bicicletelor pentru copii marca "Funny 12", tara de origine necunoscuta, precum si informarea consumatorilor asupra riscurilor, deoarece s-a constatat ca produsele puteau fi foarte periculoase pentru copii. Ghidonul nu era corespunzator fabricat, astfel incat mainile copiilor alunecau foarte usor, putand provoca ranirea grava a celor mici.

Patut Laura
Responsabilii cu siguranta consumatorilor din Lituania au decis retragerea de pe piata a patutului din lemn Laura, marca DREWEX, provenit din Polonia. S-a depistat ca barele patutului puteau fi rupte foarte usor, iar copilul se putea strecura printre ele, riscand sa ramana prins. De asemenea, produsul nu avea instructiunile de folosire traduse in limba tarii-gazda.
Scuter Go Sport
Distribuitorii francezi ai scuterelor GO SPORT "Speed Limit Girl" (tara de provenienta China) au hotarat retragerea din magazine a produsului, considerat riscant pentru siguranta celor mici, si sa informeze consumatorii care l-au achizitionat deja asupra pericolului. Desi problemele au fost depistate la modelul dedicat fetelor, este posibil ca si modelul pentru baieti, diferentiat doar prin culoare, sa aiba aceleasi probleme.

Inel pentru copii
Jucaria "My First Pooh Rattle", marca RC2 Brands, fabricata in China, a fost depistata cu o concentratie foarte mare de substante chimice toxice pentru copii. Autoritatile franceze au retras imediat toate produsele de acest gen existente in magazine. Jucaria era foarte atragatoare pentru copii, fiind disponibila in numeroase culori, cu clopotei si cu imaginile eroilor de desene animate Winnie si Piglet.
Jucarie Happy Baby

In Cipru au fost retrase din magazine seturile zornaitoare de jucarii pentru copii marca Happy Baby, produse in China. Autoritatile au constatat in timpul unui test ca folia telefonului din componenta setului se putea rupe foarte usor, eliberand piesele mai mici. Acestea ar fi putut provoca ranirea prin asfixiere a celor mici, care ar fi fost tentati sa le bage in gura.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.