Compania China Shiping a lansat, ieri, un serviciu de transport al containerelor de marfa din Portul Agigea cu sapte nave tip portcontainer care va asigura saptamanal legatura directa intre Constanta si Shanghai. „Introducerea serviciului Asia
Compania China Shiping a lansat, ieri, un serviciu de transport al containerelor de marfa din Portul Agigea cu sapte nave tip portcontainer care va asigura saptamanal legatura directa intre Constanta si Shanghai. „Introducerea serviciului Asia Black Sea Express-ABX va asigura o linie directa intre Constanta si Shanghai. Vom incerca sa incurajam cresterea exporturilor catre China“, a declarat directorul general al China Shipping Romania Agency Ltd., Catalin Petre, citat de NewsIn. Primul portcontainer plecat de la Shanghai al companiei a ajuns ieri in dana Portului Agigea. Petre a explicat ca serviciul va fi asigurat saptamanal de sapte nave printr-un parteneriat cu alte trei firme.

Astfel, China Shippig Container va avea patru nave, iar companiile Zim, K-Lines si Yan-Ming vor pune la dispozitie cate un portcontainer. Navele vor avea o capacitate de 4.250 TEU, insa incarcatura care va ajunge in Romania va fi de aproximativ 2.000 TEU. Fiecare nava va acosta in Portul Agigea intre 24 si 48 ore, dupa care se va intoarce la Shanghai.

Const anta-Shanghai, in 25 de zile
Drumul spre China va avea o durata de 25 zile, navele urmand sa faca escala si in alte porturi. La ora actuala, exista alte sase servicii operate de alte companii pentru transportul containerelor de marfa intre Romania si China.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.