Romånia este la egalitate cu Polonia in privinta potentialulul de crestere a preturilor apartamentelor, in timp ce Bulgaria are cel mai ridicat risc de majorare a preturilor, potrivit estimarilor facute de specialistii polonezi din domeniul im
Romånia este la egalitate cu Polonia in privinta potentialulul de crestere a preturilor apartamentelor, in timp ce Bulgaria are cel mai ridicat risc de majorare a preturilor, potrivit estimarilor facute de specialistii polonezi din domeniul imobiliar. In ultimii ani, locuintele din capitalele fostelor tari comuniste s-au scumpit mai ales pe fondul dezechilibrelor mari dintre cerere si oferta. Cea mai semnificativa criza locativa pare a fi in Kiev, cu un deficit de 250.000 de apartamente, adica aproape un sfert din numarul locuintelor existente. Si Bucurestiul inregistreaza un deficit de 130.000 de unitati, ocupånd pozitia a doua in clasamentul realizat de analisti. Pe locul al treilea se afla Sofia, cu o cerere de peste 61.000 de case.

O parere asemanatoare au si analistii companiei de consultanta REAS din Polonia, care plaseaza Bucurestiul pe aceeasi treapta cu Varsovia in privinta potentialului de crestere a preturilor. Diferenta este data, insa, de nivelul preturilor, mult mai mari in Varsovia.

„Dezechilibrul mare dintre cerere si oferta a dus la cresterea cu peste 36% a preturilor apartamentelor in ultimele sase luni . Pretul mediu de vanzare a urcat astfel de la 1.560 euro/mp la 2.130 euro/mp“, se arata in studiul citat.

Analistii polonezi se asteapta ca metrul patrat construit sa se scumpeasca in continuare in Varsovia, pana la 2.300 euro/mp.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.