Pomicultorii din Suceava se pregatesc sa profite din plin de seceta si inghetul care au lovit majoritatea livezilor de mar din tara in acest an. Pentru ca aici livezile au fost ferite de aceste fenomene extreme, cei mai multi pomicultori din Suceava
Pomicultorii din Suceava se pregatesc sa profite din plin de seceta si inghetul care au lovit majoritatea livezilor de mar din tara in acest an. Pentru ca aici livezile au fost ferite de aceste fenomene extreme, cei mai multi pomicultori din Suceava, cultivatori in mare majoritate de mar, au obtinut o productie mult peste asteptari. Cei care isi lucreaza livezile in sistem intensiv au cules 30-35 de tone de mar la hectar, fata de 20-25 de tone, cat au obtinut anul trecut.

Conform unei situatii intocmite de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, in acest an, in judetul Suceava s-au lucrat 1.900 de hectare de livada. Cea mai mare parte a suprafetei, 1.600 de hectare, este populata cu mar. „Am avut doua fenomene de inghet si unele probleme cu daunatorii. Productia este mare, iar pretul oferit pe mar este unul destul de bun“, ne-a declarat Mircea Costisevschi, presedintele Asociatiei Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Falticeni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.