Doi politisti au fost injunghiati in timpul serviciului in orasul Cristuru Secuiesc, judetul Harghita. Agresorul a fost impuscat mortal. Pal Levente Keresztely, in varsta de 27 de ani, a fost surprins de politisti in timp ce transporta, impreuna cu
Doi politisti au fost injunghiati in timpul serviciului in orasul Cristuru Secuiesc, judetul Harghita. Agresorul a fost impuscat mortal. Pal Levente Keresztely, in varsta de 27 de ani, a fost surprins de politisti in timp ce transporta, impreuna cu Robert Puiu, bunuri a caror provenienta nu a putut-o justifica. Unul dintre politisti a facut uz de arma dupa ce atat el, cat si colegul sau au fost atacati cu un cutit si fusesera grav raniti. Politistii se afla in prezent internati cu diagnosticul „plaga intepata in regiunea gatului si omoplatului“, unul dintre acestia fiind transportat de SMURD la Institutul Inimii din Targu-Mures. Viata acestuia atarna pe un fir de par. Cercetarile se desfasoara de catre o echipa formata din procuror, medici legisti si politisti din cadrul IPJ Harghita.

Miercuri noapte, in jurul orei 00.30, o patrula auto, formata din doi agenti din cadrul Politiei Cristuru Secuiesc, a depistat pe strada Florilor o caruta in care se aflau doi barbati. Vehiculul era incarcat cu parchet din bambus. Politistii au cerut actele si documentele de provenienta a parchetului. Cei doi au declarat ca nu au documente de identitate, iar acestea nu au fost gasite nici in urma perchezitiei corporale. Unul dintre cei doi barbati a spus ca locuieste in apropiere, motiv pentru care i s-a cerut sa se deplaseze in locuinta, pentru a aduce buletinul.

Tanarul s-a intors cu un certificat de nastere, iar politistii au stabilit sa mearga la Post pentru cercetari. Ulterior, Pal Levente Keresztely, de 27 de ani, a fost urcat in masina Politiei, pe bancheta din spate, fara a fi incatusat. Carutasul, Puiu Robert, de 23 de ani, a fost indrumat sa se deplaseze cu caruta inaintea masinii Politiei. Dupa aproximativ 700 de metri, Keresztely a scos un cutit si a aplicat mai multe lovituri celor doi politisti, ranindu-i grav. Politistul aflat pe scaunul din dreapta fata a facut uz de arma, tragand doua gloante asupra agresorului. In urma impuscaturilor agresorul a decedat.

Unul dintre agenti, operat de urgenta
Politistul care l-a impuscat pe agresor a cerut, prin statia de emisie-receptie, ajutorul Ambulantei. Agentii au fost transportati la Spitalul Cristuru Secuiesc, unde li s-au acordat primele ingrijiri si au fost stabilizati. Ulterior, medicii l-au transferat pe unul dintre agenti la Institutul Inimii din Targu-Mures, unde a fost operat de urgenta. La inchiderea editiei, politistul internat la Targu-Mures a fost transferat la Terapie Intensiva. „Pacientul a venit la noi avand vena jugulara sectionata. Operatia a decurs in conditii bune“, a declarat dr. Victor Raicea, medicul care l-a operat pe politist. Medicii spera ca viata agentului va putea fi salvata.


Tentativa de crima cu premeditare


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.