Cu o intarziere de peste doi ani, presedintele Traian Basescu a transmis ieri la Camera Deputatilor Strategia de Securitate Nationala. Documentul urmeaza sa fie distribuit fiecarui deputat spre informare. Potrivit presedintelui Comisiei SRI Radu Str
Cu o intarziere de peste doi ani, presedintele Traian Basescu a transmis ieri la Camera Deputatilor Strategia de Securitate Nationala. Documentul urmeaza sa fie distribuit fiecarui deputat spre informare. Potrivit presedintelui Comisiei SRI Radu Stroe (PNL) documentul nu a ajuns inca la Senat.

„Strategia trebuia sa ajunga la Parlament inca din iunie 2005, dar ce mai conteaza ca suntem acum in octombrie 2007?“, a remarcat secretarul Camerei, Ioan Munteanu, care nu a omis sa-i aminteasca sefului statului ca, potrivit Constitutiei, era obligat sa transmita Parlamentului aceasta Strategie in sase luni de la preluarea mandatului. Strategia a fost adoptata de CSAT inca din aprilie 2006 si a fost trimisa in 400 de exemplare doar deputatilor.

Stan desfiinteaza documentul prezidential
Secretarul Comisiei SRI, Ion Stan, a rasfoit deja strategia lui Basescu si a ajuns la concluzia ca intre ceea ce prevede Legea 474 si documentul structurat de presedinte „este o diferenta de la un discurs politic de culoare portocalie si un document care ar trebui sa aiba rigoarea pe care legea o impune in asemenea situatie“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.