In localitatea Araci, comuna Valcele, au fost trimise forte de ordine care incearca sa aplaneze tensiunile interetnice dintre comunitatea de romi si restul localnicilor. Valcele reprezinta un „punct nevralgic” pe harta judetului Covasna
In localitatea Araci, comuna Valcele, au fost trimise forte de ordine care incearca sa aplaneze tensiunile interetnice dintre comunitatea de romi si restul localnicilor. Valcele reprezinta un „punct nevralgic” pe harta judetului Covasna deoarece 70% din totalul cetatenilor comunei sunt romi care nu au locuri de munca, iar pentru a putea trai, acestia cersesc si fura.


Seful Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Covasna, Laurentiu Tudoran, a declarat ieri, corespondentului Gardianul, ca in satul Araci, a fost trimis un echipaj de jandarmi si o echipa de interventie rapida, pentru a aplana starea conflictuala generata de furturile repetate comise de romi. „Pe langa politistii din comuna, patruleaza in Valcele, in permanenta echipe de jandarmi si trupe de interventie rapida, formata din cate 2-3 membrii, pentru a descuraja infractiunile si a mentine un climat de liniste in localitate”, a afirmat Laurentiu Tudoran.

Politistii din Valcele, „tinuti cu forta” in post
Comandantul IPJ Covasna a recunoscut faptul ca politistii din Valcele s unt „tinuti cu forta” in post, dar toti ar vrea sa plece pentru ca s-au saturat de starea tensionata in care isi desfasoara activitatea. Laurentiu Tudoran ne-a declarat ca de foarte multe ori politistii au fost reclamati fara temei de romii din localitate pe care i-au sanctionat pentru comiterea unor acte antisociale, si chiar au fost intimidati in diferite feluri, inclusiv prin spargerea geamurilor de la postul de Politie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.