Initiativele autoritatilor de la Bucuresti in domeniul energiei nu sunt sustinute de cele de la Bruxelles. Primul posibil „dezacord“ este cel legat de perioada de aliniere a pretului gazelor naturale din productia autohtona la cel de imp
Initiativele autoritatilor de la Bucuresti in domeniul energiei nu sunt sustinute de cele de la Bruxelles. Primul posibil „dezacord“ este cel legat de perioada de aliniere a pretului gazelor naturale din productia autohtona la cel de import. Romania a solicitat Comisiei Europene amanarea acestui termen pana in 2010, in loc de 2008, asa cum s-a negociat prin tratatul de aderare a Romaniei la UE. Extensia ceruta nu va fi insa neaparat aprobata.

„O decizie pozitiva va fi luata doar daca aceasta solicitare respecta prevederile legale si este justificata. Daca s-a negociat in tratatul de aderare la UE, nu se mai poate prelungi. Gazul trebuie sa coste atat cat costa“, a declarat, ieri, comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs, citat de Mediafax.

In prezent, gazul din productia interna costa 193 dolari /1.000 mc, in timp ce gazul din import a ajuns la 315 dolari/1.000 mc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.