Secretarul comisiei SRI, deputatul PSD Ion Stan, a precizat ca Serviciul a informat comisia de specialitate ca documentele invocate de Mugur Ciuvica drept dovada a activitatii de politie politica a SRI au un format asemanator unor documente folosite
Secretarul comisiei SRI, deputatul PSD Ion Stan, a precizat ca Serviciul a informat comisia de specialitate ca documentele invocate de Mugur Ciuvica drept dovada a activitatii de politie politica a SRI au un format asemanator unor documente folosite de catre SRI intr-o anume perioada. Insa, conform lui Stan, SRI nu a putut atesta veridicitatea documentelor prezentate de Ciuvica intrucat la unitatea de ofiteri acoperiti - respectiv Grupul de Evidenta al SRI - exista o prevedere conform careia la sfarsitul fiecarui an documentele neclasificate sa fie tocate. Asadar, deputatul PSD a explicat ca documentele la care a facut referire Ciuvica nu sunt clasificate. In acest context, Comisia SRI a cerut, ieri, Serviciului ca pana saptamana viitoare sa ofere niste raspunsuri clare, mai exact sa spuna fara echivoc daca documentele prezentate de Ciuvica apartin SRI, daca persoanele a caror nume apar in documente au interferat cu problematica mentionata, daca SRI avea competenta de a monitoriza astfel de informatii si de a le transmite mai departe si in acelasi timp daca au fost respectate drepturile persoanelor fizice si juridice mentionate in aceleasi documente.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.