Fostii directori ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Mihail Basulescu, Aurel Petrescu si Aurel Balut au facut cadou milioane de euro mai multor firme de avocatura, pentru diverse contracte de consultanta.
Fostii directori ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Mihail Basulescu, Aurel Petrescu si Aurel Balut au facut cadou milioane de euro mai multor firme de avocatura, pentru diverse contracte de consultanta. Cei trei au activat pe vremea ministrilor Miron Mitrea (PSD) si Gheorghe Dobre (PD). O inspectie a Departamentului de Control al Guvernului (DCG) la CNADNR a scos la iveala ca cei trei directori au alocat sume fabuloase unor case de avocatura fara girul Consiliului de Administratie al CNADNR si fara licitatie. Firmele de avocatura Toma Dragomir si Asociatii, Cecilia Popa si Asociatii si Ina Vintilescu se numara printre favoritele fostilor directori ai CNADNR.

Echipa de control din cadrul DCG a verificat prin sondaj modul de incheiere a mai multor contracte. In urma verificarilor s-a descoperit ca Mihai Basulescu si colegul sau Aurel Petrescu sunt principalii responsabili in semnarea contractului dintre CNADNR cu casa de avocatura Toma Dragomir si Asociatii pentru 3 milioane de euro, in vederea exproprierii unui teren de pe autostrada Bucuresti-Brasov. „Pentru aceste contract, la nivelul CNADNR nu a e xistat nici o procedura de selectie. CNADNR nu a putut face dovada aprobarii contractului in Consiliul de Adimistratie“, se arata in raportul DCG. Casa de avocatura Cecilia Popa si Asociatii a fost mai „norocoasa“ si a obtinut un contract de peste 6 milioane de euro pentru exproprierea mai multor terenuri pe traseul autostrazii Bechtel. „Pentru acest contract, CNADNR nu a mai solicitat oferte de pret si altor cabinete sau societati de avocatura. Contractul a fost incheiat fara a fi supus aprobarii in Consiliul de Administratie. In acest caz, Consiliul de Administratie a luat act de incheierea contractului ulterior atribuirii acestuia“, se precizeaza in raportul DCG.

Doua contracte de peste 3 milioane de euro, fara acte
Mai grav este ca reprezentantii DCG au descoperit ca pentru doua contracte nici nu mai exista documente.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.