Armata americana se lupta sa gaseasca solutii pentru a lucra cu „cea mai corupta natiune din UE“, scrie cotidianul american Stars and Stripes. Autorul articolului invoca drept argument achizitia a doua turnuri de observatie de lemn, folo
Armata americana se lupta sa gaseasca solutii pentru a lucra cu „cea mai corupta natiune din UE“, scrie cotidianul american Stars and Stripes. Autorul articolului invoca drept argument achizitia a doua turnuri de observatie de lemn, folosite pe un teren de antrenament in cadrul operatiunii Join Task Force East (JTF-E) care se desfasoara la baza Kogalniceanu. Pretul achizitiei a fost de 13.000 de euro sau mai mult de 9.000 de dolari pentru fiecare turn. „Coruptia, aparent endemica, poate fi motivul acestui pret“, comenteaza publicatia citata. In realitate, achizitia turnurilor nu s-a facut de la o firma romaneasca. In urma ofertei publice, armata americana a selectionat drept furnizor o filiala a companiei americane SKE Group, partener traditional al administratiei de la Washington. Filiala - SKE Group Romania SRL, cu sediul in Bucuresti, il are ca administrator pe cetateanul american Goldbach Brian. Obiectul de activitate consta in constructie de instalatii tehnice, servicii de mentenanta si dezvoltare de facilitati. Firma din Romania este o filiala a SKE International GMBH, cu sediul in Germania, si face parte din SKE Group.

Pretul nu e mare
La randul sau, purtatorul de cuvant al JTF -E, Troy Darr, a declarat, pentru Gardianul, ca pretul de 9.000 de dolari platit pentru un turn de observatie nu este prea mare. „Jurnalistul poate sa scrie ce vrea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.