Cu 19,5 milioane de cartele SIM active, rata de penetrare a telefoniei mobile era la mijlocul anului de peste 90%. Tot cu peste 90% a crescut si numarul conexiunilor broadband la internet.


Rata de penetrare a serviciilor de telefonie
Cu 19,5 milioane de cartele SIM active, rata de penetrare a telefoniei mobile era la mijlocul anului de peste 90%. Tot cu peste 90% a crescut si numarul conexiunilor broadband la internet.


Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila la 100 de locuitori era, la mijlocul acestui an, de 90,5%, fata de 68,8% in aceeasi perioada a anului trecut. Avem toate motivele sa credem ca pana la sfarsitul anului vom atinge 100%, in conditiile in care numarul de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobila era, la 30 iunie 2007, cu 31,4% mai mare decat cu un an in urma: 19,5 milioane de cartele SIM active, potrivit raportarilor a 98% dintre furnizorii de retele si servicii de telecomunicatii electronice operationali prezentate de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei.


DOUÃ… ABONAMENTE. Cei care prefera abonamentele nu se multumesc in general cu unul singur. Existau 3,8 milioane de titulari de contract, acestia utilizand 6,54 milioane de SIM-uri, ceea ce inseamna o medie de 1,7 abonamente de client.

Scade in schimb gradul de utilizare a serviciilor de telefonie fixa. Existau 19 linii la suta de locuitori, cu 7% mai putine decat in 2006, cota de piata detinuta de furnizorii alternativi ajungand la 25%.

Cea mai spectaculoasa crestere revine internetului: 4,5 milioane de conexiuni la mijlocul anului, cu 78,2% mai multe decat in iunie 2006. Rata de penetrare a internetului a ajuns la 21%, din care 10,5% revine conexiunilor de tip broadband, al caror numar a crescut cu 90,4%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.