In week-end-ul care urmeaza se va inregistra o racire accentuata a vremii. Valorile de temperatura vor fi mai mici decat cele normale la aceasta data cu pana la 7 grade.

La amiaza, sambata si duminica se vor inregistra valori de temperatu
In week-end-ul care urmeaza se va inregistra o racire accentuata a vremii. Valorile de temperatura vor fi mai mici decat cele normale la aceasta data cu pana la 7 grade.

La amiaza, sambata si duminica se vor inregistra valori de temperatura cuprinse intre 5 si 13 grade la scara intregii tari, iar dimineata, maximele vor fi cuprinse intre - 3 si 5 grade.

Intensificarile de vant vor amplifica senzatia de rece. Vor fi si ploi, dar slabe cantitativ. La munte, iarna este ca si instalata, pentru ca va ninge, iar maximele vor fi negative ziua. Comentariul specialistului Formatiunile noroase existente in Peninsula Balcanica, Peninsula Italica, sudul Frantei cu zona Mun­tilor Alpi si cele din bazinul Marii Mediterane vor stationa si se vor mai organiza, iar cele ce ac­tio­neaza in nord-vestul Europei vor fi in deplasare spre est. Acestea din urma vor mai antrena aer rece de origine polara, astfel, in ta­rile nordice, temperatura aerului va continua sa scada. Scaderea se va propaga inclusiv in Romania, in­cepand de sambata. Valorile de temperatura ce urmeaza sa se in­registreze vor fi mai mici decat cele normale la aceasta data cu pana la 6... 8 grade. La munte, ma­nifesta­ri­le vor fi de iarna; vor fi ninsoare si lapovita, iar vantul va sufla tare. meteorolog: Romica Jurca Azi in tara: Bacau 17°C Baia Mare 21°C Brasov 16°C Buzau 20°C Cluj-Napoca 20°C Constanta 20°C Craiova 17°C Deva 19°C Galati 19°C Iasi 18°C Miercurea-Ciuc 14°C Oradea 21°C Pitesti 18°C Sibiu 17°C Suceava 15°C Targu-Mures 19°C Timisoara 19°C La munte: Azi (joi): Cerul va fi variabil in masivele din nordul teritoriului si noros in rest. Va ploua local in Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali. Maine (vineri): Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii relativ extinse in­ce­pand din vestul zonei. Noaptea, in nordul Carpatilor Orientali, vor fi lapovita si ninsoare. Poimaine (sambata): Vremea se va raci. Nebulozitatea se va diminua din vestul zonei, iar cerul va deveni variabil. Va ploua. Precipita­tiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.   Bucuresti: max. 20°C min. 10°C Azi (joi): Cerul va mai prezenta innorari, iar vantul va sufla in general slab. Maine (vineri): Cerul va fi noros, iar noaptea vor fi conditii de ploaie. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 23°C, iar minima: 10°C. Poimaine (sambata): Vremea se va raci. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. Vantul va sufla moderat. Maxima: 17°C, minima: 3°C.     Drumetii: Cabana Dambul Morii - Cheile Sapte Scari - Fosta Cabana Piatra Mare Traseul porneste de la Dambul Morii, circa 500 m de la calea fe­rata. Se urmareste drumul forestier care se indreapta spre sud-est, traversandu-se apa pe un pod, pentru a urma, pe stanga, Valea Sipoaia. Dupa ce traverseaza apa, poteca conduce spre Prapastia Ur­sului, marcata de un triunghi al­bastru. Poteca urca pe firul apei pana la prima treapta a cascadei, aflata la o inaltime de 8 m. Ur­can­du-se scarile cu punti metalice, se traverseaza cele sase trepte ale cascadelor, cu inaltimi pana la 30 m. La capatul de sus al cheilor, o alta poteca face legatura spre Pra­­pastia Ursului. Ajungand la marginea padurii, poteca se in­dreapta spre Poiana Sura de Pia­tra. La intoarcere se poate folosi acelasi traseu sau alte trasee.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.