Politicienii olteni n-au avut curajul sa joace sah cu tinerii medaliati la acest sport. Ei au reusit doar o remiza in fata copiilor.

Maestra internationala Elisabeta Polihroniade deplange faptul ca femeile sunt mai prost platite decat barbatii in sportul mintii. Totodata, fosta mare sahista considera ca pentru a cåstiga din acest sport trebuie sa ajungi in primii 20 ai lumii.

Intalnirea unor oameni politici cu tinerii sahisti craioveni a facut deliciul Memorialului “Paul Andronache”. Desi isi anuntasera prezenta mai multi politicieni, nu au avut curajul sa se prezinte decat trei. Dintre acestia, doar Sorin Sora (PNL) a izbutit o remiza, ceilalti doi recunoscandu-se invinsi. Deputatul Claudiu Manda (PSD) a avut numai cuvinte de lauda la adresa adversarului sau, Ioana Georgiana Stanciu, o fetita de noua ani care a inceput sa practice acest sport de doi ani: „Stiam care va fi deznodamantul partidei pentru ca eram constient ca nu pot sa fiu pregatit suficient. Ultima data cand am jucat sah a fost tot la o competitie, asa ca nu puteam emite pretentii”. Invitat a de onoare a memorialului, marea maestra internationala Elisabeta Polihroniade, a discutat cu tinerii sahisti craioveni, a experimentat anumite scheme de joc, dupa care ne-a acordat un scurt interviu.

Femeia este dezavantajata in sportul mintii