Tensiunile dintre Romania si Republica Moldova generate de scandalul vizelor si de redobandirea cetateniei se extind si la nivel parlamentar. Deputatul de Iasi Petru Movila (foto) a fost atacat in plenul Parlamentului de la Chisinau.

Victor Stepaniuc, deputat al Partidului Comunistilor, a cerut Procuraturii Generale si organelor de securitate „verificarea activitatii deputatului roman Petru Movila pe teritoriul Republicii Moldova“, potrivit editiei electronice a cotidianului „Flux“. Intr-o interventie in plenul Legislativului, Stepaniuc a declarat ca „politicienii romani continua sa trateze Republica Moldova ca pe o colonie a tarii lor“. Deputatul PD de Iasi Petru Movila organizeaza audiente la Chisinau si Balti in cadrul unui acord de colaborare semnat de Partidul Democrat din Romania cu Partidul Popular Crestin-Democrat din Republica Moldova. Iurie Rosca, liderul PPCD, intentioneaza sa organizeze audiente similare la Iasi. Movila este si membru al Comisiei Interparlamentare Bucuresti-Chisinau.

Potrivit „Flux“, una dintre problemele solutionate de Petru Movila in cursul audientelor acordate la Chisinau a fost cazul unei absolvente a Liceului Dinicu Golescu din Campulung Muscel, Ludmila Zarojan, care se adresase deputatului roman in vederea restabilirii permisului de sedere in Romania, dupa ce toate actele sale, inclusiv pasaportul, buletinul de identitate si viza de resedinta, au ars intr-un incendiu. Ludmila a fost admisa la Universitatea Transilvania din Brasov.