Chiar daca au mai putin de un an vechime, fotografiile terenurilor agricole (ortofoto-planurile) pe baza carora se dau banii pentru platile la hectar vor fi refacute, deoarece nu mai corespund realitatii din teren, a declarat, ieri, Doru Nechiti, di
Chiar daca au mai putin de un an vechime, fotografiile terenurilor agricole (ortofoto-planurile) pe baza carora se dau banii pentru platile la hectar vor fi refacute, deoarece nu mai corespund realitatii din teren, a declarat, ieri, Doru Nechiti, directorul general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), citat de NewsIn. Chiar daca Comisia Europeana (CE) spune ca aceste ortofotoplanuri trebuie refacute o data la cinci ani, reprezentantii APIA spun ca, din cauza dinamicii foarte mari a pamantului, fotografiile sunt refacute o data la trei ani. Conform unor surse de la Bruxelles, CE va acorda Romaniei, saptamana aceasta, un ultimatum de o luna in care sa rezolve problemele agentiei de plati pentru a evita activarea clauzei de salvgardare in agricultura. „Dupa auditul din septembrie, Comisia Europeana a recomandat Agentiei de Plati sa intensifice controalele in teren, din cauza numarului mare al erorilor privind identificarea parcelelor.
Astfel, trebuie sa verificam 10% din ferme, nu 6% cum a fost stabilit initial“, a explicat Dacian Ciolos, subsecretar de stat in Ministerul Agriculturii. „Pe ntru a evita aplicarea sanctiunilor de catre CE, am elaborat un plan de remediere a deficientelor pana pe 30 noiembrie 2007“, se precizeaza intr-un comunicat APIA.

Remes pare inca optimist


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.