Comentariul specialistului La sud de zona geografica a Romaniei presiunea atmosferica va ramane relativ scazuta. Este vorba despre o miscare a aerului dinspre est catre vest in apropierea su­pra­fe­tei
 Comentariul specialistului La sud de zona geografica a Romaniei presiunea atmosferica va ramane relativ scazuta. Este vorba despre o miscare a aerului dinspre est catre vest in apropierea su­pra­fe­tei solului si dinspre vest catre est in straturile de deasupra. Aceasta convergenta de circulatie intre sol si altitudine va face ca formatiunile noroase existente aici sa persiste in regiunile din sudul tarii noastre, cu ploi a caror arie va fi cand in res­tran­gere, cand in extindere. Din­s­pre Europa Centrala va patrunde un aer mai rece, care se va resimti de maine si in conditiile in care aspectul vremii va fi unul urat. In regiunile sudice, o data cu acea pa­trun­dere rece, se va intensifica si vantul, care va accentua senzatia de rece. meteorolog Romica Jurca Azi in tara: Bacau 18°C Baia Mare 19°C Brasov 18°C Buzau 19°C Cluj-Napoca 18°C Constanta 21°C Craiova 20°C Deva 21°C Galati 19°C Iasi 20°C Miercurea Ciuc 15°C Oradea 20°C Pitesti 19°C Sibiu 19°C Suceava 15°C Targu-Mures 19°C Timisoara 21°C    Bucuresti: max. 18°C min. 10°C Azi (marti): Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. Vantul va sufla slab, pana la moderat. Maine (miercuri): Vremea va fi inchisa si va mai ploua. Vantul va sufla moderat. Maxima: 17°C, iar minima: 8°C. Poimaine (joi): Cerul va fi mai mult noros, iar sansele de ploaie vor fi reduse. Van­­tul va sufla slab. Dimineata si noaptea va fi ceata. Maxima: 19°C, iar minima: 10°C.     Drumetii -Circuitul Cascada Rachitele Observatii: accesibil vara Plecam de la Cabana Vladeasa, coboram pe langa Poiana Franturi si continuam pe un drum forestier, dupa care incepem ur­cu­sul. Ajun­­gem la Piatra Mare, dupa care in Poiana Paltinisul, de unde ajun­gem la un izvor. Dupa cateva urc­u­suri ajungem la drumul forestier din Valea Seaca. Pentru a vizita Cascada Rachitele trebuie sa mer­gem in jos.Trecem un pod, ajun­gem pe malul drept al vaii, care ada­pos­teste Cascada Rachitele, o cascada cu inaltimea de 50 metri, in doua trepte. De la cascada continuam drumul la stanga, vom ajunge la Firezul Rogojanului. Ajun­gem si la cantonul silvic, iar de acolo la mai bine de 1,5 km parasim valea si incepem un urcus prin pa­dure, pana la 1.450m. Poteca ne duce in Saua Pietrele Albe. Din acest punct mai avem de mers o ora.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.