Toti am trecut prin momente grele in viata, care ne-au descurajat. Starea depresiva poate prelua controlul, determinånd aparitia unor imbolnaviri sau chiar gånduri de suicid.

Depresia nu este ca un virus. Nu se ia. Dupa ce tr
Toti am trecut prin momente grele in viata, care ne-au descurajat. Starea depresiva poate prelua controlul, determinånd aparitia unor imbolnaviri sau chiar gånduri de suicid.

Depresia nu este ca un virus. Nu se ia. Dupa ce trecem printr-un eveniment trist in viata, ne aflam in fata unei alegeri. Intrarea in depresie este cea mai simpla, pentru ca ne aflam intr-o perioada cu o sensibilitate mai mare si nici nu necesita vreun efort din partea noastra. „Gandurile negative, care ne vor opri sa facem ceva pentru a ne reveni, apar automat“, a explicat psihologul Anda Pacurar, care a mai adaugat ca alternativa depresiei este actiunea. „Trebuie sa actionam si sa fim dispusi sa facem orice pentru a scapa de gandurile negative, care nu ne ajuta la nimic. Daca ne pierdem in analiza situatiei, riscam sa cadem in depresie. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne gandim cum ne putem ajuta noi insine, fara sa asteptam ajutorul celorlalti. Trebuie sa avem o activitate. Daca ceea ce intreprindem are succes, vom fi incurajati si nu mai exista riscul caderii in depresie. Daca, dimpotriva, trebuie sa facem fata unui esec, trebui e sa ne gandim ca greseala nu este decat o sansa ca data viitoare sa iasa mai bine ceea ce facem“, a explicat psihologul Anda Pacurar. Conditia fundamentala este aceea de a nu va teme de gandurile negative care vin mereu in cap. Ele nu fac altceva decat sa va arate modul in care ati gandit in trecut. Tocmai acestea v-au adus la limita depresiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.