Candidatii pentru Parlamentul European pot depune semnele electorale la Biroul Electoral Central pana pe 10 octombrie, potrivit unei ordonante de urgenta aprobate joi de Guvern. Ordonanta a fost promovata ca urmare a unei plangeri depuse la Secretar
Candidatii pentru Parlamentul European pot depune semnele electorale la Biroul Electoral Central pana pe 10 octombrie, potrivit unei ordonante de urgenta aprobate joi de Guvern. Ordonanta a fost promovata ca urmare a unei plangeri depuse la Secretariatul General al Guvernului de catre Partidului Initiativa Nationala, condus de Cozmin Gusa, cu privire la imposibilitatea inregistrarii semnului electoral propriu cu care acesta doreste sa se prezinte la alegerile pentru PE, programate pe 25 noiembrie. Guvernul stabileste termenul de depunere la cel tarziu 45 de zile inainte de data euroalegerilor. Plangerea a fost cauzata de faptul ca, potrivit Legii 33/2007 si Legii 373/2004, data de referinta pentru alegerile PE era 13 mai 2007 si semnele electorale trebuiau depuse la BEC in termen de trei zile de la data constituirii. Data de 13 mai a fost anulata, insa valabilitatea masurilor pregatitoare a fost mentinuta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.