Sub inaltul patronaj al PS Calinic, Episcop al Argesului si Muscelului, s-a desfasurat la Curtea de Arges, in zilele de 21 si 22 septembrie, prima editie a Simpozionului “Rezistenta prin religie in timpul regimurilor totalitare”, organiz
Sub inaltul patronaj al PS Calinic, Episcop al Argesului si Muscelului, s-a desfasurat la Curtea de Arges, in zilele de 21 si 22 septembrie, prima editie a Simpozionului “Rezistenta prin religie in timpul regimurilor totalitare”, organizat de “Fundatia Ecumenica Sfåntul Apostol Andrei”.

Participantii au dezbatut o tematica vasta, care a cuprins probleme legate de implicarea clerului ortodox roman si a monahilor in lupta impotriva totalitarismului, aparitia si maturizarea unitatii de rezistenta antitotalitara, rezistenta si martirajul in temnitele regimurilor totalitare din Romania, Poezia crucii, ca lumina datatoare de credinta si nadejde in inchisorile comuniste, viata monahala in perioada dictaturii proletare, culpabilizarea clerului roman, arma folosita pentru indepartarea Pastorului de viata Cetatii etc. La simpozion au participat peste 50 de personalitati cu preocupari in domeniul istoriei, culturii, artei, literaturii si gazetariei crestine, care au prezentat referate si studii ample, inedite despre tematica propusa. Mentionam doar cateva dintre lucrarile prezentate: “Viata monahala din Mitropolia Moldovei si Sucevei in perioada Pastoririi Mitropolitului Iustin Moisescu (1957-1977), sub regim comunist”, semnata de Arhim. asit. drd.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.