Respingerea motiunii de cenzura a declansat lupta intestina in familia PSD, dezlantuind instinctele gerontofobe ale tinerilor lupi grupati in jurul lui Geoana. Presedintele PSD pare in sfarsit decis sa-l arunce peste bord pe Ion Iliescu, „batr
Respingerea motiunii de cenzura a declansat lupta intestina in familia PSD, dezlantuind instinctele gerontofobe ale tinerilor lupi grupati in jurul lui Geoana. Presedintele PSD pare in sfarsit decis sa-l arunce peste bord pe Ion Iliescu, „batranul edec“, si nu pare retinut decat de teama de a nu se scufunda impreuna cu acesta. Sau de a provoca scindarea PSD. La randul sau, Iliescu a lasat impaciuitorismul mic-burghez la o parte, acuzandu-l pe „nou-venitul“ Geoana de „mentalitate cazona si politieneasca“. Pana la urma, Ion Iliescu nu pare a fi scapat de spectrul „vanatorii de vrajitoare“ care il nelinistea atat in primii ani de dupa Revolutie. Astazi are loc, la Brasov, CEX al social-democratilor, la care Iliescu a decis sa nu participe, preferand sa aduca un ultim omagiu lui Antonie Iorgovan. La Brasov, PSD-istii vor decide daca ii exclud pe cei 4 parlamentari carora li s-a retras sprijinul politic, urmand sa fie identificati si ceilalti tradatori ai motiunii. In aceasta situatie s-ar afla mai ales presedintele de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu.

Ion Iliescu i-a replicat ieri dur lui Mircea Geoana, sustinand ca acesta are o mentalitate „primitiva“ si „cazona“. El a adaugat ca intentia conducerii PSD de a-l exclude ar reprezenta o „alunecare semnificativa a partidului“ . El a sustinut ca Geoana, care e un „nou-venit“, nu are autoritatea morala sa-l excluda pe el, fondatorul partidului, care i-a iertat de altfel destule „pacate“, si cu atat mai putin sa vorbeasca despre tradare. Iliescu a impartasit presei cateva reflectii pornite din vasta sa experienta politica aratand ca „partidul nu este o cazarma“ in care unitatea e impusa de „biciul sefului“. De asemenea, Iliescu isi declarase intentia de a nu se prezenta la CEx, incercand sa evite probabil executia sumara care i se pregateste. In replica, Geoana l-a sfatuit sa vina sa-si sustina cauza la Brasov, adaugand ironic ca nu poti fi presedinte de onoare si lider de grup parlamentar la „fara frecventa“.

Vanatoare de vrajitoare
Presedintele PSD Bucuresti sector 1, Dan Tudorache, a declarat, ieri, ca in cadrul CEx de la Brasov va propune excluderea din partid a tuturor parlamentarilor PSD care nu au votat in favoarea motiunii. El precizat ca propunerea se refera doar la social-democratii care puteau sa voteze, dar nu au facut-o. In acest sens, Tudorache l-a nominalizat pe Vasile Puscas. Acesta din urma a neagat insa, aratand ca se prezinta in fata conducerii centrale cu inima impacata, pentru ca a votat motiunea. Puscas a criticat totusi sistemul politienesc de supraveghere pus la cale de Geoana, pe care l-a considerat profund antidemocratic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.