Ansamblul rezidential NewTown Residence va aduce pe piata imobiliara a Capitalei 651 de apartamente. Prima etapa se va finaliza la sfirsitul lui 2008.

Ansamblul rezidential NewTown Residence se va dezvolta in partea de est a Capitalei, pe Strada Dristorului nr. 91, aproape de intersectia a doua artere principale: Baba Novac cu Mihai Bravu. Se afla la doar patru kilometri de Piata Unirii si in apropiere de Bucuresti Mall. Vor fi doua faze de constructie si sase etape de vinzari. Esalonarea lucrarilor a fost stabilita pentru doua etape de constructie, fiecare constind in realizarea unui ansamblu cu cinci blocuri. In cazul fiecaruia dintre ansambluri este vorba de cite trei blocuri de tip 2S+P+12 (doua niveluri subterane, parter si 12 etaje) si doua blocuri de tip 2S+P+5 (doua niveluri subterane, parter si cinci etaje). Lansarea proiectului a avut loc pe 4 iulie 2007. Prima etapa de vinzari, cuprinzind doua blocuri, s-a realizat in proportie de peste 90% in doar cinci saptamini. A doua faza a fost anuntata la mijlocul lui august, cuprinzind 122 de apartamente. Blocurile sint proiectate sa reziste si la seisme de opt grade pe scara Richter.Reprezentantii companiei Mivan considera ca diversitatea ofertei de apartamente a facut cererea sa fie consistenta. Dezvoltatorii propun 58 de tipuri de apartamente: garso-niere, locuinte cu doua, trei, patru si cinci camere. Oferta este spectaculoasa, in conditiile in care se pun in vinzare si duplexurile situate la ultimele etaje. Informativ, un apartament cu doua camere (cu o suprafata de 59,6 metri patrati construiti si o terasa de 16,7 mp) costa de la 118.892 de euro, pret fara TVA. In cazul unui apartament cu trei camere (suprafata de 94,15 mpc si o terasa de 4,5 mpc), pretul porneste de la 146.805 de euro, fara TVA. In pret intra si locul de parcare. De altfel, dezvoltatorii considera ca facilitatile cuprinse in proiect vor face ca vinzarile sa mearga in continuare la fel de bine.

Proiectul va avea, in prima etapa, 342 de locuri de parcare subterane si 67 de locuri de parcare la suprafata, mare parte dintre acestea din urma fiind destinate vizitatorilor. Pentru cea de-a doua etapa sint prevazute 358 de locuri de parcare subterane si 35 de locuri de parcare la suprafata, realizate pentru rezidenti. De asemenea, proiectul mai include spatii comerciale la parterele blocurilor, gradinita si sala de fitness. Se va asigura paza zi si noapte, iar accesul in blocuri se va face pe baza de cartela magnetica. Dezvoltatorul va selecta si firma care va asigura administrarea ansamblului.

Avantaj de zona Zona reprezinta unul dintre principalele atuuri ale proiectului. Ansamblul se afla intr-una dintre zonele bine cotate pe piata imobiliara, la citeva minute de Piata Unirii. De asemenea, proprietarii de apartamente din NewTown Residence vor avea la dispozitie numeroase mijloace de transport in comun. Prin zona au traseu opt linii de tramvai, trei linii de troleibuz si trei linii de autobuz. Foarte aproape se afla si statia de metrou Dristor. Se ajunge usor la mai multe centre comerciale.

Mivan a planificat investitii de sute de milioane de euro in Romania Pe linga NewTown Residence, dezvoltatorul a anuntat recent demararea unui proiect important pe segmentul comercial. Mivan deruleaza proiecte in peste 40 de tari.

Compania Mivan, care dezvolta proiectul NewTown Residence, nu este la prima experienta pe piata romaneasca. Aceasta activeaza in Romania din 1998, an din care s-a ocupat de un contract in valoare de 140 de milioane de dolari in beneficiul Guvernului.

Proiectul cuprinde solutii de infrastructura. S-au obtinut mai multe premii in ultimii ani. Mivan are un birou de dezvoltare in Bucuresti si a achizitionat pina acum mai multe terenuri in vederea realizarii unor proiecte comerciale si rezidentiale. Recent, compania a anuntat o investitie de peste 700 de milioane de euro intr-un lant de zece mall-uri sub brandul Tiago Malls, dezvoltate in mai putin de patru ani.

Se va colabora cu grupul irlandez Moritz, iar lucrarea se anunta a fi cel mai mare proiect de mall-uri elaborat pina acum in Romania. Mivan are in derulare in Bucuresti dezvoltarea centrului comercial Liberty Center. Cu sediul general in Irlanda de Nord, Mivan are o prezenta consistenta in Europa, Orientul Indepartat, Orientul Mijlociu si Statele Unite. Mivan se ocupa de dezvoltare imobiliara, interioare, structuri de rezistenta si contractare generala.

Compania desfasoara proiecte in peste 40 de tari si mizeaza pe o experienta de peste 30 de ani in managementul proiectelor internationale. In plus, Mivan este compania responsabila cu conceperea si instalarea unor proiecte de design interior ai caror beneficiari sint complexuri rezidentiale de prestigiu din Marea Britanie.

Timp de doi ani consecutivi, in 1996 si 1997, Mivan a primit valorosul Queen Award ca recunoastere a profesionalismului cu care s-a implicat in dezvoltarea proiectelor sale externe. (Valentin Baesu)

Showroom modern Dezvoltatorul proiectului a pus la dispozitia clientilor un showroom modern unde pot obtine informatii cu privire la proiect si la modalitatile de contractare a unei locuinte. Tot aici pot vedea o baie si o bucatarie complet utilate. Sint expuse si mostre din finisajele interioare folosite la apartamentele din NewTown Residence. Showroom-ul este amplasat in Capitala, pe Strada General Berthelot nr. 43-45, sector 1.

NewTown Residence de la A la Z suprafata totala construita a proiectului: 73.355,4 mp valoarea investitiei, estimata la momentul demararii proiectului: 80 de milioane de euro inceperea lucrarilor - februarie 2007 numar de unitati locative: 651 de apartamente stadiul lucrarilor: in prezent se lucreaza la partea subterana a cladirilor data de finalizare a intregii zone rezidentiale: august 2009 locuri de parcare: 802 pozitionare: Str. Dristorului nr. 91 mijloace de transport in comun: tramvaie: 1, 15, 17, 19, 23, 27, 34, 50 troleibuze: 70, 79, 92 autobuze: 133, 135, 311 metrou: Dristor 1, Dristor 2 centre comerciale: Mall-Vitan acces: Autostrada A 2 pret de vinzare: incepind cu 1. 280 de euro/mp cota de locuinte vindute din totalul construit: peste 20% Finisaje de ultima generatie pentru NewTown Residence Dezvoltatorul ansamblului rezidential NewTown Residence construieste cladirile cu sisteme moderne, astfel incit locatarii sa se afle in deplina siguranta. In plus, pentru confortul locuitorilor sint folosite cele mai moderne finisaje.

Din punct de vedere structural, cladirea este impartita in mai multe tronsoane. Astfel, tronsoanele A, C si E vor avea un regim de inaltime 2S+P+11E. Ultimele apartamente din cadrul acestor tronsoane vor fi tip duplex. Tronsoanele B si D vor avea un regim de inaltime 2S+P+5E retras. Retras inseamna ca apartamentele de la ultimul etaj nu vor acoperi intreaga suprafata a cladirii, in schimb vor be-neficia de terase mai generoase. O constructie moderna prevede ca fiecare tronson sa aiba propriul radier general. Avind in vedere incarcarile constructiei si conditiile geotehnice ale amplasamentului, se realizeaza solutia de fundare a fiecarui tronson de cladire pe cite un radier general separat de cele invecinate.

Separarea se face prin rosturi de tasare. Grosimea radierului variaza intre 0,60 si 1,20 metri, in functie de incarcari. Radierul general este fundatia unei constructii. Structura cladirilor a fost realizata in urma unor ample studii. La alcatuirea si calculul structurii s-a urmarit realizarea conditiilor de rezistenta, deformabilitate si stabilitate impuse de normativul de protectie antiseismica si de codul pentru proiectarea constructiilor cu peretii structurali din beton armat. Suprastructura pentru toate cele cinci tronsoane supraterane este compusa din pereti structurali din beton armat monolit, grinzi si plansee. Grosimea peretilor structurali variaza intre 25 si 45 de centimetri, in functie de incarcarile cladirii.

Pentru o mai mare siguranta, constructorul a prevazut masuri suplimentare. La nivelurile de subsol se prevad pereti suplimentari pe conturul cladirilor, acest lucru conducind la marirea semnificativa a rigiditatii si realizind o cutie rigida in care se incastreaza elementele verticale ale structurii. Planseele au grosimea de 14 centimetri. In zona adapostului de protectie civila planseul are 20 de centimetri.

Dimensionarea planseelor s-a facut tinind seama de conditia de rezistenta, deformabilitate si limitare a perioadei proprii de vibratie. Planseele joaca rol de saiba, asigurind rigiditatea necesara pentru o buna comportare in timpul unui cutremur. Pentru ca apartamentele sa asigure siguranta necesara, precum si un confort termic ridicat, peretii exteriori ai cladirilor ansamblului rezidential NewTown Residence sint realizati din beton armat monolit si sint termoizolati cu polistiren expandat cu o grosime de 8 centimetri. Peretii interiori ai apartamentelor se vor executa din panouri de inchidere din gips-carton (tip rigips sau similar) pe schelet metalic de 7 centimetri. In schimb, peretii care despart apartamentele, precum si apartamentele de holurile comune de circulatie vor fi realizati din zidarie usoara, tip BCA, cu o grosime de 20 de centimetri. Clasa betonului folosit pentru constructia ansamblului rezidential NewTown Residence este C28/35. Acoperisul cladirilor va fi tip terasa necirculabila termoizolata cu cele mai bune solutii in materie de termoizolatii. Pentru confortul locatarilor, dezvoltatorul a prevazut finisarea apartamentelor cu finisaje de cea mai inalta calitate.

Planul cladirii Apartamentele din NewTown Residence vor fi livrate la cheie, vor fi locuinte luminoase, moderne, complet finisate si echipate intr-o cromatica la alegerea clientului. Finisajele peretilor blocurilor din NewTown Residence vor depinde de materialul din care acestia au fost construiti. Peretii din zidarie usoara, tip BCA, vor fi finisati cu tencuiala in doua straturi, glet si vopsea lavabila de calitate superioara aplicata in doua straturi. Peretii din beton armat monolit vor fi finisati cu glet si vopsea lavabila de calitate superioara aplicata tot in doua straturi. Fatadele blocurilor NewTown Residence vor fi executate in sistem complex de termoizolatie si tencuiala de exterior pe plasa de sticla tip Ceresit sau altceva similar. Pentru podelele livingurilor si dormitoarelor s-a optat pentru pardoseala calda, gen parchet laminat triplu stratificat, iar pentru bucatarie, hol si baie, pentru gresie.

Montarea placilor ceramice se va face cu adeziv pe sapa flotanta de 5 centimetri pe strat de polistiren expandat de 2 centimetri grosime. De asemenea, fiecare apartament va beneficia de centrala termica individuala automatizata echipata cu boiler instant pentru producerea apei calde. Timplaria apartamentelor va fi din PVC cu rupere de punte termica si geam termopan. Ferestrele vor avea o inaltime de 1,60 metri cu parapet de 65 de centimetri. Usile de la intrarea in apartament vor fi metalice.

Bucatariile din apartamentele din cadrul NewTown Residence vor fi complet echipate cu dulapuri, blat de lucru, corpuri suspendate, precum si cu produse electrocasnice cu marci recunoscute. Fiecare bucatarie va avea masina de spalat vase, masina de spalat rufe, precum si combina frigorifica. La fel si baile - clientii care vor cumpara apartamente in cadrul ansamblului NewTown Residence vor beneficia de camere de baie complet utilate. Intreaga incinta este organizata ca teritoriu privat, supravegheat permanent de sisteme de siguranta si agenti de paza. Accesul in holurile de intrare se face prin doua curti interioare, amenajate in regim de parc privat, destinat locatarilor. (Nicu Stan)

Apartamente la cheie cu terase generoase si bucatarii complet utilate si mobilate Complexul NewTown Residence ofera 651 de apartamente cu suprafete de pina la 300 mp si facilitati multiple.

In primul proiect rezidential pentru piata romaneasca, devoltatorul irlandez Mivan Development vine cu o oferta bogata, de 58 de tipuri de locuinte, destinata mai multor categorii de cumparatori. NewTown Residence este un ansamblu rezidential cu apartamente bine structurate, cu terase generoase. In fiecare dintre cele doua etape de constructie vor fi gata cite cinci module: doua dintre acestea vor avea doua niveluri subterane, parter si cinci etaje, iar alte trei vor fi de tipul 2S+P+12 etaje. Ansamblul ofera in prima faza 316 locuinte: 289 de apartamente si 27 de duplexuri. In cea de-a doua etapa se vor livra pe piata 335 de locuinte, dintre care 308 apartamente si 27 de duplexuri. Oferta include garsoniere cu suprafata construita de 58 mp, apartamente cu doua camere, cu suprafata construita intre 70 si 118 mp, apartamente cu trei camere, de 111-193 mp, dar si apartamente cu patru sau cinci camere, cu suprafata construita intre 144 si 200 mp. Totodata, exista si patru tipuri de apartamente duplex, cu trei-cinci camere si suprafata construita intre 111 si 280 mp.

Ansamblul ofera 15 garsoniere, toate avind un living mare, de aproximativ 26 mp, terasa de 11 mp, bucatarie cu suprafata de 6,35 mp, baie de 3 mp si un hol de aproximativ 4 mp. Cele mai multe dintre apartamente sint cele cu doua camere, in total - 143. Acestea sint disponibile in mai multe variante. Sint apartamente cu doua camere, cu living de 23 mp, dormitor de 17 mp, bucatarie de 9 mp, baie de 4 mp si hol de 5 mp, dar sint si apartamente cu doua camere si un living imens, de 28 mp, dormitor ceva mai mic, de doar 14 mp, dar dotate cu terasa de aproximativ 17 mp.

NewTown Residence ofera un numar important de apartamente cu trei camere. Si in acest caz exista mai multe variante. Varianta clasica are living de aproximativ 24 mp, fiecare dormitor are o suprafata de 15 mp, holul de 9 mp si o terasa de 22 mp. Un alt tip de apartament cu trei camere este cel cu living de 27 mp, dormitoare de aproximativ 14 mp fiecare, dar un hol ceva mai mare, de 12 mp si o terasa de 20 mp. O alta varianta de dispunere a apartamentului de trei camere este cea in care suprafata unuia dintre dormitoare se mareste la 19 mp, suprafata livingului ramine la 27, holul este de 10 mp, iar terasa de aproximativ 26 mp.

Apartamentele cu patru camere sint dotate cu un living mare, de circa 30 mp, si trei dormitoare de diferite suprafete, de la 9 mp la 18 mp. Holul are aceeasi suprafata ca bucataria, 14 mp, iar terasa are 22 mp. Cele cu cinci camere sint cele mai mari, acestea avind suprafata maxima de 200 mp. Acest tip de locuinta ofera un living de 28 mp, doua dormitoare de circa 14 mp, un dormitor mare, de 24 mp, si camera cu destinatia birou, cu suprafata de 15 mp. Apartamentele de cinci camere au doua bai, fiecare de 4 mp, bucatarie de 10 mp, hol de 15 mp si terasa pe toata suprafata apartamentului. Ansamblul mai cuprinde 27 de apartamente de tip duplex, cu scara interioara si cu suprafata construita intre 111 si 280 mp.

Toate locuintele din complexul rezidential NewTown Residence sint oferite in stadiul la cheie, complet finisate si echipate intr-o cromatica la alegere. Bucatariile sint complet finisate si dotate cu produse electrocasnice, precum masina de spalat vase, masina de spalat rufe, combina frigorifica, toate produsele fiind marci recunoscute. De asemenea, acestea sint echipate cu dulapuri, blat de lucru si corpuri suspendate, precum si cu faianta in culori la alegere. Totodata, baile sint complet finisate si utilate.

Balcoanele sint spatioase, cu latimea de peste 2 m pe toata lungimea apartamentului, balustrada e din sticla laminata, iar mina curenta, din inox. Apartamentele au parchet laminat triplu stratificat, gresie si faianta in baie, bucatarie si in hol, cumparatorul avind posibilitatea sa aleaga nuantele pentru aceste finisaje. Toate locuintele au timplarie din PVC, cu rupere de punte termica si geam termopan, iar ferestrele au inaltimea de 1,60 m, cu parapet de 65 cm. La intrarea in apartament este o usa metalica, iar ghenele sint accesibile din coridorul comun, pentru a permite verificarea periodica sau pentru efectuarea eventualelor reparatii.

Fiecare apartament are asigurate centrala termica proprie si contor individual pentru toate utilitatile furnizate. Parcarea subterana, care ofera posibilitatea achizitionarii a 1-2 locuri/apartament, este pazita si organizata pe doua niveluri. Aceasta are 342 de locuri, fiind completata de o parcare supraterana cu 66 de locuri. Alte dependinte disponibile sint prevazute pentru depozitare, existind posibilitatea achizitionarii acestora, separat de apartamente. Coridoarele sint comune si au pardoseala izolata fonic, finisata cu materiale moderne. Printre alte facilitati se numara accesul la Internet, telefon, cablu tv si dotarea cu aer conditionat in living si in dormitoare. Complexul este securizat 24 de ore din 24, sapte zile din sapte. Structura cladirilor, din beton armat monolit, a fost proiectata pentru a rezista la cutremure de pina la gradul 8 pe scara Richter. In plus, complexul dispune de un adapost de protectie civila. (Lidia Ionita)

Cartier rezidential cu iesire la parc, mall si metrou Situat intr-o zona semicentrala, ansamblul de locuinte NewTown Residence ofera viitorilor proprietari acces la zone comerciale si de loisir.

Ansamblul nu se construieste intr-o zona aflata indezvoltare, ci intr-un cartier situat aproape decentru. Lucrarile au inceput deja Ansamblul rezidential NewTown Residence se va dezvolta in partea de est a Capitalei, aproape de intersectia a doua artere principale: Baba Novac si Mihai Bravu. Blocurile, si-tuate pe Strada Dristorului, la numarul 91, se afla in apropierea centrului Capitalei, la doar patru kilometri de Piata Unirii, si au in vecinatate Bucuresti Mall. Parcul Titan din apropiere poate oferi momente de relaxare in aer liber pentru viitorii rezidenti ai comple-xului. De asemenea, la o distanta accesibila se afla Piata Victoriei si autostrada A2. De la NewTown Residence se poate ajunge pe jos in mai toate punctele de interes ale Capitalei. Astfel, de la complex se poate ajunge in 15 minute de mers pina la Parcul Titan sau pina la Complexul Sportiv National „Lia Manoliu". De asemenea, este nevoie de doar 10 minute de mers pina la Bucuresti Mall si tot de acelasi interval de timp pina la cele mai apropiate scoli din zona, precum Scoala Generala nr. 80, de pe Calea Dudesti nr. 191, sau Scoala Generala nr. 87, din Str. Rimnicu Vilcea nr. 32. Tot intr-un interval de 10 minute se poate ajunge pe jos la cele mai apropiate gradinite, cum sint Gradinita nr. 49 cu program prelungit din Str. Stejarului nr. 38A si Gradinita nr. 239 cu program prelungit din Str. Dristorului nr. 102. Cea mai apropiata piata este Piata Rimnicu Sarat, din Str. Liviu Rebreanu nr. 2, iar cel mai apropiat spital este Centrul de Diagnostic si Tratament „Dr. Victor Babes", din Sos. Mihai Bravu nr. 281, locuri in care se poate ajunge in ma-ximum 10 minute de mers.

Accesul la NewTown Residence se face prin mai multe mijloace de transport, statiile de metrou, autobuz, tramvai si troleibuz aflindu-se in apropiere. Asadar, la complex se poate ajunge cu tramvaiul (1, 15, 17, 19, 23, 27, 34, 50), troleibuzul (70, 79, 92), autobuzul (133, 135, 311) sau cu metroul. Accesul in complexul rezidential se face prin doua zone verzi, cu suprafete generoase, de aproximativ 900 mp, orientate spre sud. Pe linga ansamblul propriu-zis de apartamente, NewTown Residence va cuprinde o zona comerciala, gradinita si sala de fitness. Aproximativ 80% din apartamente sint orientate in directia S, E si V. Complexul este echipat cu sase lifturi, cite doua lifturi pe fiecare turn si cite unul adaptat transportului de mobila. Holurile de intrare sint secu-rizate si finisate cu pardoseala de piatra naturala. De asemenea, complexul rezidential este securizat 24 de ore din 24 prin carduri si personal de paza, viitorii proprietari avind la dispozitie cartele de acces in parcare si pentru holurile de intrare. NewTown Residence va fi construit in doua etape, prima urmind sa fie finalizata la sfirsitul anului 2008. (Lidia Ionita)

Discount la apartament pentru plata cash Dezvoltatorul vine in intimpinarea cumparatorilor prin trei metode de finantare, adaptate posibilitatilor financiare ale clasei medii.

Cumparatorul care doreste achizitionarea unei locuinte in complexul NewTown Residence, dezvoltat de grupul irlandez Mivan, are la dispozitie trei variante de finantare. De asemenea, cumparatorii pot lua in calcul faptul ca dezvoltatorul proiectului colaboreaza cu banca UniCredit Tiriac. Parteneriatul ofera o dobinda mai mica (5,95% pe an) si reducere la toate comisioanele pentru aplicarea creditului. Institutia financiara respectiva are o solutie speciala ca modalitate de plata, insa nu exista regim de exclusivitate. Prin urmare, clientii pot alege oricare alta banca pentru solutiile de finantare.

Primul pas il reprezinta alegerea apartamentului si stabilirea contractului de rezervare. In termen de trei zile, cumparatorul trebuie sa achite 1.500 de euro, suma la care se adauga TVA. Aceasta prima plata reprezinta taxa de rezervare a apartamentului.Pasul imediat urmator il constituie semnarea antecontractului, care se poate realiza in maximum 30 de zile de la prima plata. In momentul in care se incheie antecontractul, in termen de trei zile, cumparatorul plateste 25% din va-loarea locuintei. In aceasta suma este inclusa si prima plata, cea de 1.500 de euro.

Dezvoltatorul ofera trei posibilitati prin care cumparatorul isi poate achita apartamentul dorit. Prima varianta o reprezinta plata integrala a locuintei. In acest caz, plata anticipata aduce un discount de 4% din costul locuintei pentru viitorul proprietar. Varianta a doua presupune plata a 25% la semnarea antecontractului, 35% la constructia la rosu si restul de 40%, la predarea apartamentului.

O alta modalitate de plata este achitarea a 25% la antecontract si 75% la primire. In acest ultim caz, viitorul proprietar plateste un comision de 4% din valoarea de 75%, ramasa de plata la predarea apartamentului. (Lidia Ionita)

John Houghton property director NewTown Residence: „Din primele 119 apartamente, am vindut 90% in cinci saptamini". John Houghton, property director NewTown Residence, a vorbit pentru Rezidential despre primele rezultate obtinute la vinzare, precum si despre planurile grupului irlandez Mivan pentru Romania.

Cum a fost primit proiectul pe piata si care sint asteptarile in ceea ce priveste vinzarile pentru a doua faza?

Prima faza a proiectului NewTown Residence a fost anuntata in iulie si a fost primita foarte bine pe piata. De fapt, din cele 119 apartamente care au fost anuntate in prima faza am vindut 90% in primele cinci saptamini. Sint foarte incintat de acest aspect, mai ales ca toate rezervarile au fost platite, iar precontractele au fost semnate. A doua faza a fost lansata la mijlocul lui august, cuprinzind 122 de apartamente. Pentru acest proiect am construit o campanie de advertising importanta, iar, drept rezultat, vinzarile merg bine si sint constante.

Acest ritm al vinzarilor a depasit asteptarile pe care le aveati inainte de a anunta oficial proiectul?

Nu sintem atit de surprinsi, dat fiind faptul ca avem in derulare o campanie inca de anul trecut si am lansat proiectul doar in momentul in care am fost pregatiti. Am lucrat la dezvoltarea acestui proiect timp de 18 luni inainte de a incepe contractarea, iar contractele au fost stabilite pe masura ce ridicam proiectul, deci am dezvoltat un proiect real, adevarat, nu am vindut ceva ce era doar pe hirtie. Trebuie spus ca in primele doua saptamini a fost nebunie la noi, oamenii au facut coada pentru apartamente. In cinci saptamini am vindut peste 90% din prima faza, a fost greu sa facem fata situatiei. E adevarat ca ne-am asteptat la cerere mare, dat fiind ca proiectul este reusit si s-a muncit mult la el.

Ce tip de apartamente s-a vindut cel mai bine pina in prezent?

Avem 58 de tipuri de apartamente, astfel incit sa satisfaca o gama larga de cumparatori. Suprafetele sint in general nu foarte mari, adaptate cererii de pe piata si necesitatilor cumparatorilor. Prin urmare, oamenii au ales in aceeasi masura garsoniere si apartamente cu doua si trei camere. Este adevarat, cele cu patru si cinci camere nu s-au vindut la fel de bine, nu au avut acelasi impact. La noi a fost un boom, s-au vindut foarte repede apartamentele, iar probabil ca, daca am fi avut mai multe garsoniere, s-ar fi vindut mai multe. Garsoniera este considerata nivelul de inceput pentru achizitionarea propriei case. O garsoniera a costat, cu TVA inclusa, 82.000 de euro, avind o suprafata de 40 mp utili si 11 mp de terasa. Avem cele mai mari terase din Bucuresti. Acesta este un pret comparabil cu garsonierele din zona respectiva. Apartamentele cu doua camere au fost de asemenea populare, mai ales printre tinerii casatoriti care doreau sa isi intemeieze o familie. La fel de cerute au fost si cele cu trei camere, mai ales de catre familii cu copii. In ceea ce priveste cererea, cele doua tipuri de apartamente au fost cam la egalitate. De aceea, consider ca proiectul a avut un succes atit de mare pentru ca s-a adresat tuturor categoriilor sociale. Noi dorim chiar sa cream o comunitate prin acest ansamblu, nu doar citeva blocuri de locuinte anonime.

Cum vor evolua preturile apartamentelor? Va avansa ritmul de construire in functie de vinzari?

Noi sintem un mare jucator, nu construim un bloc si asteptam sa vedem daca il vindem, ci construim un proiect mare. Prin urmare, prima faza a acestui proiect o terminam anul viitor. Proiectul a fost lansat un pic mai tirziu deoarece am vrut sa punem la punct toate detaliile proiectului, sa stabilim designul, finisajele. Acest lucru a durat foarte mult, in conditiile in care noi derulam acest proiect de aproximativ doi-trei ani. O sa modi-ficam preturile in functie de anumiti factori, dar avem deja stabilite toate costurile proiectului. Spre exemplu, daca cineva semneaza acum pentru un apartament, nu exista posibilitatea ca peste ceva timp sa crestem pretul acelui apartament din diferite motive. Noi stim exact cit costa acel apartament si am inceput vinzarea in etape pentru o mai buna coordonare a proiectului, la diferite preturi adaptate pietei, oferind si promotii. Aceasta este politica noastra.

Cum ati ales aceasta zona?

Acum doi ani, atunci cind am inceput sa cautam, exista activitate intensa in partea de nord a orasului, dar noi am vrut sa construim pentru oamenii de clasa medie, si totodata aproape de zona centrala, in acest caz de Piata Unirii, aproape de parc si de Mall, intr-o zona atractiva, ce ofera multe facilitati. In apropiere avem metrou, autobuze, tramvai etc. A fost un succes, fapt dovedit si de contractele deja semnate.

Cum credeti ca va evolua cererea pe piata imobiliara din Romania in urmatorii ani? Veti mai investi in Romania?

Cererea de locuinte in Romania va ramine puternica timp de trei-patru ani de acum inainte, pentru ca nu exista suficienta oferta. Am anuntat investitii de 700 de milioane de euro in reteaua Tiago Malls, am investit in Liberty Center, iar acest proiect, NewTown Residence, a costat 80 de milioane de euro, inclusiv terenul. Intentionam sa investim 200 de mi-lioane de euro pe segmentul rezidential in urmatorii trei ani. (Valentin Baesu)

Preturi de vinzare Care este publicul-tinta? Pretul este apropiat de cel al apartamentelor vechi?

R: Preturile pornesc de la 1.280 de euro/mp, plus TVA, si ajung la 1.600 de euro/mp, plus TVA, costul creste pe nivel, cel mai ieftin a fost de 1.280 euro/mp la parter. Sint apartamente sau garsoniere care au fost scoase la vinzare la un pret similar cu cele ale apartamentelor din cartierele vecine, dar au fost si apartamente cu trei camere care s-au vindut si cu 200.000 de euro. Noi am construit pentru clasa de mijloc.