Astazi se joaca ultimele opt meciuri din etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor. Capete de afis sunt partidele de pe Olimpico, unde Lazio primeste vizita Realului, si mai ales intalnirea de pe Mestalla, Valencia avand de razbunat eliminarea din ed
Astazi se joaca ultimele opt meciuri din etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor. Capete de afis sunt partidele de pe Olimpico, unde Lazio primeste vizita Realului, si mai ales intalnirea de pe Mestalla, Valencia avand de razbunat eliminarea din editia trecuta, atunci cand Chelsea a inscris golul victoriei in ultimul minut al partidei.

Pe Arfield Road, Liverpool, dupa ce a eliminat in turul trei preliminar pe Toulouse, primeste o noua vizita din Franta, pe Marseille. Finalista de anul trecut intalneste o echipa care a inceput ezitant campionatul intern, dar care are totusi un mare avantaj: Cisse si Zenden, acum la Olympique, se vor simti ca acasa pentru ca au jucat ani buni in echipa cormoranilor. In cealalta partida a grupei A, Besiktas intalneste la Istanbul pe FC Porto. O partida grea pentru turci pentru ca lusitanii joaca foarte bine pe terenuri straine, anul trecut in grupele Ligii ei reusind victorii in deplasare cu Hamburg si TSKA Moscova.
In grupa B se disputa derby-ul etapei, Valencia-Chelsea. Rumorile de dupa golul reusit in editia trecuta de Essien in minutul 90 inca nu s-au stins de pe Mestalla. Astazi, cuvantul de ordine este razbunare. si ibericii au mari sanse pentru ca cele doua echipe au avut starturi complet diferite in campionatele interne. Knut Torum a facut din Rosenborg o echipa robusta care a inghetat jocul in etapa trecuta pe Stamford Bridge si care astazi poate trece de Schalke.
Antrenorul Delio Rossi, debutant in cupele europene, a inceput bine competitia cu Lazio Roma. A sosit insa momentul adevarului pentru ca pe Olimpico vine Real Madrid. Werder Bremen - Olimpiakos Pireu este celalalt meci din grupa C. Grecii, cu trei infrangeri la zero in ultimele deplasari in Germania, spera ca de aceasta data experienta dobandita in Bundesliga de Ledesma la Hamburg si Mitroglou la Monchehgladbach sa poata aduce punctul mult visat.
Inca de la tragerea la sorti, grupa D a fost considerata cea mai echilibrata. Daca in prima etapa gazdele s-au impus destul de usor, astazi lucrurile par a sta diferit. Milan, chiar daca nu se gaseste intr-o forma foarte buna, s-a specializat in egaluri in ultimele meciuri jucate la Glasgow, asa ca poate spera ca nici de aceasta data sa nu fie invinsa de Celtic. La Lisabona, Benfica intalneste o echipa in mare forma, sahtior Donetk. Dupa mai multe tentative ratate "la mustata", echipa lui Mircea Lucescu pare a avea in aceasta editie cele mai mari sanse de a ajunge in optimile Ligii Campionilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.