Optiune. Daca vreti o locuinta, o puteti cumpara mai ieftin in 2009-2010, cand si creditele vor fi mai accesibile Vanzarea de locuinte vechi va mai fi profitabila cativa ani, iar cei care vor un apartament, il pot cumpara la pret mai mic peste un an
Optiune. Daca vreti o locuinta, o puteti cumpara mai ieftin in 2009-2010, cand si creditele vor fi mai accesibile Vanzarea de locuinte vechi va mai fi profitabila cativa ani, iar cei care vor un apartament, il pot cumpara la pret mai mic peste un an-doi. In prezent, cererea mare si insuficienta locuintelor noi tin foarte sus preturile apartamentelor vechi. Pentru urmatorii ani se anunta, insa, numeroase proiecte imobiliare cu mii de apartamente in toata tara, mai confortabile si la preturi pe metru patrat comparabile cu cele ale apartamentelor vechi de 20-30 de ani. Pe de alta parte, Comisia Europeana vrea sa uniformizeze, din 2008, conditiile de creditare in intreaga Uniune Europeana. Practic, UE vrea sa impuna scaderea dobanzilor si costurilor creditelor, deci si ieftinirea imprumuturilor, inclusiv in Romania. Riscul de cutremur scade pretul Piata apartamentelor vechi, cu doua camere, va scadea mult in urmatorii trei-patru ani, a declarat directorul Targului National Imobiliar - timon - Vlad Vlasceanu, citat de Newsin. El a precizat ca aceste locuinte ar putea fi cumparate de cei care cauta apartamente de circa 40.000 de euro. Un alt motiv de ieftinire ar fi riscul de prabusire la un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter. In aceasta situatie se afla, potrivit reprezentantilor agentiei Eurometropola, imobilele ridicate inainte de anul 1970, indiferent de locul in care se afla pe harta seismica. In prezent, atat in Bucuresti, cat si in intreaga tara sunt numeroase blocuri cu apartamente cu doua camere, construite in '70-'75. In Capitala, preturile lor sunt cuprinse intre 55.000 si 70.000 de euro.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.