Primarul tecuciului, Eduard Finkelstain ne-a declarat ca specialistii de la Mediu au  evaluat posi-bilitatea realizarii unui proiect de deviere a cursului paraului, care acum traverseaza municipiul sau infiintarea, in amonte, a unui sistem de po
Primarul tecuciului, Eduard Finkelstain ne-a declarat ca specialistii de la Mediu au evaluat posi-bilitatea realizarii unui proiect de deviere a cursului paraului, care acum traverseaza municipiul sau infiintarea, in amonte, a unui sistem de poldere sau a unui bazin de acumulare. Finkelstain a precizat ca primaria este pregatita sa stramute unele familii care locuiesc pe malul paraului, daca solutiile gasite de specialisti o vor cere. Un proiect de regularizare a cursului Tecucelului exista din 1998. El a fost elaborat la initiativa fostului presedinte al Consiliului Judetean Galati, Razvan Angheluta, dupa inundatiile produse la Tecuci in 1995. >n iunie 2005, dupa ce revarsarea Tecucelului a inundat din nou cateva sute de locuinte, primarul Eduard Finkelstain a descoperit acest proiect in arhiva primariei si l-a transmis la CJ Galati, pentru a fi inaintat la Ministerului Mediului. Studiul de prefezabilitate a ajuns la minister si a intrat pe pozitia a 6-a si ultima, a unei liste de prioritati intocmite in 2006, valoarea sa fiind estimata la 13.500.000 lei. >n acel studiu de prefezabilitate era prevazut un debit de risc maxim al Tecucelului de 155 mc/s, iar debitul inregistrat in acest an a fost de 200 mc/s, dar daca era realizat distrugerile produse de viitura din 5 septembrie ar fi fost cu mult mai mici. Din nefericire, proiectul a fost ingropat in fisetele Directiei Apelor Prut de la Iasi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.